Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä

Antidopingtyö

Suomen Olympiakomitean antidopingohjelma perustuu siihen, ettei Olympiakomitea hyväksy dopingia missään muodossa urheilussa. Päätavoitteena on yhteistyössä Suomen urheilun eettinen keskus SUEKin ja muiden urheilun toimijoiden kanssa puhtaan urheilun edistäminen Suomessa ja kansainvälisesti, dopingrikkomuksiin tähtäävän toiminnan ennaltaehkäisy koulutuksen ja viestinnän avulla sekä urheiluseurojen kasvatustoiminnan tukeminen antidopingasioissa.

Antidopingtyön päävastuu Suomessa kuuluu Suomen urheilun eettiselle keskus SUEKille. SUEK vastaa dopingvalvonnasta, antidopingkoulutuksesta, antidopingtyön kansainvälisestä yhteistyöstä ja antidopingtyön kansallisesta toimeenpanosta.

Urheilijat ja urheilun piirissä toimivat urheilijan tukihenkilöt ovat velvollisia noudattamaan kulloinkin voimassa olevaa Maailman antidopingsäännöstöä, sen piiriin kuuluvia kansainvälisiä standardeja, Suomen antidopingsäännöstöä, laji- ja kilpailukohtaisia antidopingsäännöstöjä sekä olympialaisiin liittyen Kansainvälisen Olympiakomitean (KOK) antidopingsäännöstöjä ja paralympialaisiin liittyen Kansainvälisen Paralympiakomitean (IPC) antidopingsäännöstöjä.

 

Suomen Olympiakomitean antidopingohjelma ja kilpailumanipulaation torjuntaohjelma (PDF)

SUEKin palvelut