Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
26.10.2016 | Huippu-urheilu

Mitalikahvit kruunasivat Lotta Lepistön upean kauden

Suomen Urheilugaala isännöi Hotelli Kämpissä Helsingissä mitalikahveja maantiepyöräilijä Lotta Lepistön upean menestyksen juhlistamiseksi.

Lepistö teki reilu viikko sitten suomalaista urheiluhistoriaa saavuttamalla MM-kilpailuissa Dohassa kaksi pronssimitalia. Mitalit ovat maantiepyöräilyssä maamme ensimmäiset kautta aikojen. 27-vuotias Lepistö saavutti pronssia joukkueaika-ajossa sveitsiläisen ammattilaistallin Cervélo-Bigla Pro Cyclingin riveissä sekä maantieajon henkilökohtaisessa kilpailussa. Aika-ajossa Lepistö sijoittui 11:nneksi.

-Olen erittäin tyytyväinen kilpailusuoritukseeni. On upea juttu tuoda ensimmäinen MM-mitali maantiepyöräilyssä Suomelle, Lotta Lepistö kuvaili tilaisuudessa fiiliksiään.

Kauden erinomaisia onnistumisia olivat myös kakkostilat maailmankiertueen osakilpailuissa Le Course by Le Tour de Francessa ja Ruotsin Vargardassa sekä pistekilpailun kolmas tila maailmankiertueen etappikilpailussa Englannissa. Lisäksi kauteen kuului muutama etappivoitto Euroopassa sekä kaksi Suomen mestaruutta.

Lepistön kausi päättyi viime sunnuntaina komeaan kolmanteen tilaan aika-ajossa Euroopan kiertueen osakilpailussa Ranskan Herbiessä. Rion Olympialaisissa Lepistö kilpaili aika-ajossa ja maantieajossa tuloksenaan sijat 17 ja 51. Lepistön suorituksia Riossa varjosti vain viikkoa ennen Olympialaisia sattunut paha kaatuminen Lontoon kisan loppukirissä.

– Vaikka en yltänyt tavoitteisiini Riossa, olen kauteen kokonaisuudessaan tyytyväinen. Nousin maailman rankingissa kuitenkin sijalle 14., Lepistö sanoo.

Porilaistähdet kohtaavat Urheilugaalassa

Suomalainen urheiluyhteisö kokoontuu 17.1.2017 juhlistamaan 100-vuotista suomalaista urheilua, Urheilugaalan 10-vuotissyntymäpäivää sekä tietysti vuoden 2016 sykähdyttävimpiä urheiluhetkiä. Urheilugaalan pääsihteeri Riia Martinoja kutsui Lotan lämpimästi tervetulleeksi Urheilugaalaan 2017.

– Oli suuri kunnia mahdollistaa Lotalle mitalijuhlat. Jatkamme Lotan ja koko suomalaisen urheilun juhlintaa tammikuussa gaalassa, Riia Martinoja toteaa.

Lepistö itse pitää itse Urheilugaalaa upeana tapahtumana, johon on tällä kertaa tavallistakin hienompi tulla.

– Todella siistiä elää Urheilugaalassa uudelleen meidän kaikkien urheilijoiden kokemia upeita hetkiä uran varrelta. Ja olen muuten vankasti sitä mieltä, että Vuoden Urheilija -palkinto kuuluu paralympiavoittaja Leo-Pekka Tähdelle, Lepistö sanoi.

Sekä Lepistö että Tähti ovat lähtöisin Porista ja kuuluivat aikoinaan samaan porilaiseen urheiluseuraan. Tähti on ollut yksi Lepistön suurista idoleista.

(Kuva: Suomen Urheilugaala / Sini Pennanen)

Lotta Lepistö Instagramissa
Suomen Urheilugaala