Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä

Olympiakasvatus

Olympiakasvatuksen kautta halutaan edistää olympialiikkeen eettisiä ja kasvatuksellisia arvoja:

  • VASTUULLISUUS – Reilu peli
  • ILO – Osallistuminen ja yrittäminen
  • YHDESSÄ – Ystävyys
  • SUVAITSEVAISUUS ja TASA-ARVO
  • KUNNIOITUS

Kansainvälinen Olympiakomitea on asettanut kansallisten olympiakomiteoiden tehtäväksi kehittää ja suojata olympialiikettä omissa maissaan. Olympialiikkeen kehittämisellä tarkoitetaan olympia-aatteen tunnetuksi tekemistä, sen arvojen toteuttamista kaikilla elämän aloilla sekä urheilun ja liikunnan kasvatuksellisten arvojen edistämistä.

Tutustu olympismiin ja olympialiikkeeseen olympiakasvatuksen verkkokursseilla

Olympiakasvatuksen verkkokurssit ovat kaikille avoimia verkkokoulutuksia, jossa tutustutaan niin olympialaisiin, niiden syntyyn ja kehitykseen kuin olympialaisten taustalla vaikuttavaan olympismin aatteeseen, arvoihin ja olympialiikkeeseen. Viiden kurssin verkkokoulutuskokonaisuus tarjoaa tietoa ja elämyksiä kaikille olympialaisista ja olympialiikkeestä kiinnostuneille. Yhden kurssin kesto vaihtelee 20 min – 50 min välillä. Tervetuloa kursseille osoitteessa oppimisareena.fi!

Kansainvälinen Olympiapäivä 23.6.

Olympiapäivää on vietetty vuodesta 1948 lähtien. Nykyisin lähes 200 kansallista Olympiakomiteaa ympäri maailmaa järjestää Olympiapäivän kunniaksi erilaisia tapahtumia. Tapahtuman avulla halutaan tuoda esille olympismin arvoja ja rohkaista kaikenikäisiä ihmisiä liikkumaan. Maailmanlaajuista olympiapäivää vietetään olympialiikkeen perustamispäivänä 23. kesäkuuta.

Suomessa Olympiapäivää juhlittiin Olympiastadionilla 20.7.2022

Olympiapäivä järjestettiin 20.7.2022  Helsingin Olympiastadionilla. Kaikille avoimessa ja maksuttomassa tapahtumassa kaikenikäiset osallistujat pääsivät kokeilemaan erilaisia urheilulajeja ja liikunnan muotoja.

Tapahtuma tarjosi kaikille tilaisuuden löytää kipinä uuteen liikuntaharrastukseen syyskauden kynnyksellä. Stadionin alueelle rakennetiin 10–15 lajipisteestä koostuva rata, jossa urheiluseurojen ohjaajat ja harrastajat opastivat osallistujia kokeilemaan eri lajeja. Tapahtuman aikana aikuiset ja nuoret haastoivat itseään ja kisivat keskenään. Olympiakomitea kutsui kaikki nauttimaan energisestä kesäpäivästä Suomen legendaarisimmalla urheiluareenalla ja tutustumaan samalla suomalaiseen olympiahistoriaan.

Vuoden 2021 Olympiapäivässä teemana oli lasten harrastaminen. Katso video vuoden 2021 Olympiapäivästä