Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä

Olympiakasvatus

Olympiakasvatuksen kautta halutaan edistää olympialiikkeen eettisiä ja kasvatuksellisia arvoja:

VASTUULLISUUS – Reilu peli

ILO – Osallistuminen ja yrittäminen

YHDESSÄ – Ystävyys

SUVAITSEVAISUUS ja TASA-ARVO

KUNNIOITUS

Kansainvälinen Olympiakomitea on asettanut kansallisten olympiakomiteoiden tehtäväksi kehittää ja suojata olympialiikettä omissa maissaan. Olympialiikkeen kehittämisellä tarkoitetaan olympia-aatteen tunnetuksi tekemistä, sen arvojen toteuttamista kaikilla elämän aloilla sekä urheilun ja liikunnan kasvatuksellisten arvojen edistämistä.

Tutustu olympsimiin ja olympialiikkeeseen olympiakasvatuksen verkkokursseilla

Olympiakasvatuksen verkkokurssit ovat kaikille avoimia verkkokoulutuksia, jossa tutustutaan niin olympialaisiin, niiden syntyyn ja kehitykseen kuin olympialaisten taustalla vaikuttavaan olympismin aatteeseen, arvoihin ja olympialiikkeeseen. Viiden kurssin verkkokoulutuskokonaisuus tarjoaa tietoa ja elämyksiä kaikille olympialaisista ja olympialiikkeestä kiinnostuneille. Yhden kurssin kesto vaihtelee 20 min – 50 min välillä. Tervetuloa kursseille osoitteessa oppimisareena.fi!

Kansainvälinen Olympiapäivä 23.6.

Olympiapäivää on vietetty vuodesta 1948 lähtien. Nykyisin lähes 200 kansallista Olympiakomiteaa ympäri maailmaa järjestää Olympiapäivän kunniaksi erilaisia tapahtumia. Tapahtuman avulla halutaan tuoda esille olympismin arvoja ja rohkaista kaikenikäisiä ihmisiä liikkumaan. Maailmanlaajuista olympiapäivää vietetään olympialiikkeen perustamispäivänä 23. kesäkuuta.

Suomessa Olympiapäivää juhlistettiin 6.9.2021

Suomessa Olympiapäivää vietettiin ensimmäistä kertaa syyskuun 6.9.2021

Olympiapäivänä liikkumisen kipinää sytytetään kouluissa ja paikkakunnittain vahvalla yhteistyöllä kuntien, koulujen ja paikallisten urheiluseurojen kesken. Syyskuun 6. päivänä juhlistettava olympiapäivä käynnisti harrastusviikon, jonka tavoitteena on, että mahdollisimman moni lapsi tai nuori löytäisi viikon aikana mielekästä harrastustoimintaa.

Olympiapäivänä sekä kunnat, koulut että seurat voivat järjestää, mitä tahansa liikunnallista toimintaa. Mitä monipuolisempaa toimintaa järjestetään, sitä paremmin lapset ja nuoret pääsevät kokeilemaan ja tutustumaan eri lajeihin.

Tutustu Olympiapäivään.