Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä

Olympiakasvatus

Olympiakasvatuksen kautta halutaan edistää olympialiikkeen eettisiä ja kasvatuksellisia arvoja:

VASTUULLISUUS – Reilu peli

ILO – Osallistuminen ja yrittäminen

YHDESSÄ – Ystävyys

SUVAITSEVAISUUS ja TASA-ARVO

KUNNIOITUS

Kansainvälinen Olympiakomitea on asettanut kansallisten olympiakomiteoiden tehtäväksi kehittää ja suojata olympialiikettä omissa maissaan. Olympialiikkeen kehittämisellä tarkoitetaan olympia-aatteen tunnetuksi tekemistä, sen arvojen toteuttamista kaikilla elämän aloilla sekä urheilun ja liikunnan kasvatuksellisten arvojen edistämistä.

Tutustu olympsimiin ja olympialiikkeeseen olympiakasvatuksen verkkokursseilla

Olympiakasvatuksen verkkokurssit ovat kaikille avoimia verkkokoulutuksia, jossa tutustutaan niin olympialaisiin, niiden syntyyn ja kehitykseen kuin olympialaisten taustalla vaikuttavaan olympismin aatteeseen, arvoihin ja olympialiikkeeseen. Viiden kurssin verkkokoulutuskokonaisuus tarjoaa tietoa ja elämyksiä kaikille olympialaisista ja olympialiikkeestä kiinnostuneille. Yhden kurssin kesto vaihtelee 20 min – 50 min välillä. Tervetuloa kursseille osoitteessa oppimisareena.fi!

Kansainvälinen Olympiapäivä 23.6.

Olympiapäivää on vietetty vuodesta 1948 lähtien. Nykyisin lähes 200 kansallista Olympiakomiteaa ympäri maailmaa järjestää Olympiapäivän kunniaksi erilaisia tapahtumia. Tapahtuman avulla halutaan tuoda esille olympismin arvoja ja rohkaista kaikenikäisiä ihmisiä liikkumaan. Maailmanlaajuista olympiapäivää vietetään olympialiikkeen perustamispäivänä 23. kesäkuuta.

Suomessa Olympiapäivää juhlitaan Olympistadionilla 20.7.2022

Olympiapäivä järjestetään 20.7.2022 klo 10–17 Helsingin Olympiastadionilla. Kaikille avoimessa ja maksuttomassa tapahtumassa kaikenikäiset osallistujat pääsevät kokeilemaan erilaisia urheilulajeja ja liikunnan muotoja.

Tapahtuma tarjoaa kaikille tilaisuuden löytää kipinä uuteen liikuntaharrastukseen syyskauden kynnyksellä. Stadionin alueelle rakennetaan 10–15 lajipisteestä koostuva rata, jossa urheiluseurojen ohjaajat ja harrastajat opastavat osallistujia kokeilemaan eri lajeja. Tapahtuman aikana aikuiset ja nuoret voivat haastaa itseään ja kisailla keskenään. Olympiakomitea kutsuu kaikkia nauttimaan energisestä kesäpäivästä Suomen legendaarisimmalla urheiluareenalla ja tutustumaan samalla suomalaiseen olympiahistoriaan.

Viime vuonna 6.9.2021 järjestetyssä Olympiapäivässä teemana oli lasten harrastaminen. Katso video vuoden 2021 Olympiapäivästä