Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä

Lasten Liike

Unelmamme: Jokaisella lapsella on oikeus osallistua laadukkaaseen ja saavutettavaan liikunnalliseen harrastustoimintaan.

Lasten Liike on koko liikuntayhteisön yhteinen ponnistus lasten ja nuorten liikunnallisen harrastustoiminnan lisäämiseksi. Se on lisännyt iloa ja riemua alakoululaisten päiviin vuodesta 2016.  Huomiota on kiinnitetty erityisesti iltapäivisin järjestettävään toimintaan. Olympiakomitea edistää Lasten Liike -toimintaa paikallisesti liikunnan aluejärjestöjen, kuntien sekä urheiluseurojen ja yhdistysten kanssa.

Lasten Liike -laatumerkki

Lasten Liike -laatumerkki viestii perheille kaikille avoimesta harrastustoiminnasta, johon kaikki lapset ovat tervetulleita. Lasten Liikkeessä painottuvat saavutettavuus ja kaikille avoin toiminta; Erityisiä liikunnallisia lajitaitoja ei tarvita. Tärkeintä on liikunnasta nauttiminen ja yhdessä iloitseminen.

Laatumerkkinä toimii sininen Lasten Liikkeen logo. Laatumerkki on kaikkien liikunnallista harrastustoimintaa järjestävien tahojen käytössä silloin, kun…

Miten pääsette mukaan? (PDF)

Miksi Lasten Liike?

Lasten Liikkeen tavoite on luoda mahdollisuuksia yhä useammalle lapselle osallistua lapsen kasvua ja kehitystä tukevaan liikunnalliseen harrastustoimintaan. Tällä hetkellä 2/3 lapsista liikkuu terveytensä ja kehityksensä kannalta liian vähän. Arvioiden mukaan n. 70 % lapsista on koulupäivän yhteydessä järjestettävän liikuntakerhotoiminnan ulottumattomissa. Samaan aikaan kysyntä koulupäivän yhteydessä sekä iltaisin järjestetylle ei-kilpailulliselle harrastustoiminnalle kasvaa ympäri Suomea.

Lasten Liike -ohjelma ja -laatumerkki tukevat seuran ja kunnan harrastustoiminnan järjestämistä.

Lasten Liike on tykättyä toimintaa

Lasten Liikkeen teettämä kysely kertoo, että

  • Lapset antoivat keskimäärin arvosanan 4,4, kun heiltä kysyttiin miten kivaa toiminta on ollut (asteikko 1-5)
  • Yli neljäsosalla toiminnassa mukana olleista lapsista liikkuminen lisääntyi myös ohjatun harrastustoiminnan ulkopuolella.
  • Neljäsosalla lapsista suhtautuminen liikkumiseen muuttui positiivisemmaksi.
  • Kolmasosa toiminnassa mukana olleista lapsista vietti enemmän aikaa kavereiden kanssa.
  • Joka seitsemännen lapsen koulumenestys parani.

Tue Lasten Liike -toimintaa!

Harrastuskerhot koulupäivän yhteydessä mahdollistavat yhdenvertaisen harrastamisen, lisäävät lapsille ja nuorille aikaa perheen ja kavereiden kanssa ja vähentävät yksinäisyyttä.

Lue lisää aiheesta