Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
16.11.2016 | Seuratoiminta

Nuori urheilija tietää mitä haluaa

Joulukuussa järjestettävä Pelaajat päättää-viikko siirtää suunnitteluvastuun valmentajilta urheilijoille. Viikon ajan urheilijat saavat valmentajien opastuksella suunnitella ja toteuttaa itse omat harjoituksensa. Kampanjan tavoitteena on urheilijoiden sisäisen motivaation kasvattaminen.

Viime vuonna yli 10 000 urheilijaa 12 eri lajista ja 170 seurasta oli mukana Jääkiekon taitovalmentajien käynnistämässä Pelaajat päättää-viikossa, ja edustettuna oli seuroja pääkaupunkiseudulta Lappiin. Kampanja oli menestys, ja jatkoa seuraa. Ensisijaisesti 10-14-vuotiaille suunnattu Pelaajat päättää-viikko järjestetään taas 12.-18.12.2016.

– Osallistaminen on tässä avainsana, lasten täytyy saada vaikuttaa omaan harrastukseensa. Samoin kuin aikuiset haluavat vaikuttaa omaan työhönsä, niin myös lapset harrastamiseensa, kampanjaa käynnistämässä ollut Teemu Riikonen kertoo.

Urheilijat ovat esimerkiksi ryhmittäin olleet vastuussa yhden harjoitusosion suunnittelusta. Joissain tapauksissa pelaajat ovat saaneet itse suunnitella kenttäkokoonpanotkin, jolloin pelaajien tyypilliset pelipaikat ovat saaneet kyytiä: pakki on halunnut hyökkäämään ja hyökkääjä puolustamaan.

– Positiivinen yllätys on ollut se, että oletusarvoisesti pelien lopputulos on näissä tapauksissa ollut se mitä olisi voinut tavallisillakin pelipaikoilla odottaa, Riikonen sanoo.

Onnistunutta viikkoa seurasi kiitosten vyöry. Sadoista palautteista yleisin oli se, että ensi vuonna ollaan ehdottomasti mukana ja vastaava halutaan mukaan myös joukkueen toiminnan arkeen, Riikonen kertoo. Tämän vuoden osallistujatilanne mukailee viime vuoden lukuja, mutta numeroita tärkeämpänä Riikonen pitää kampanjaviikon pidempiaikaisia vaikutuksia. Viime vuonna mukana olleiden seurojen valmentajien kanssa onkin jo käyty vuoropuhelua ja etsitty ratkaisuja pelaajien osallistamiseen useamminkin kuin yhden viikon aikana.

– 12-vuotias tietää yllättävän paljon mitä haluaa, hänelle pitää vaan antaa mahdollisuus vaikuttaa. Jääkiekon puolella näitä mahdollisuuksia on luotu esimerkiksi aamuharjoitusten yhteydessä. Pelaajat ovat itse miettineet vahvuuksiaan ja kehityskohteitaan ja aamuharjoitusten sisältö on rakennettu niiden pohjalta yhteistyössä valmentajan ja pelaajien kesken, Riikonen kertoo.

Tänäkin talvena Suomen jääkiekon taitovalmentajat haastavat Riikosen johdolla kaikki mukaan.
– Hypätkää pois oravanpyörästä ja kokeilkaa rohkeasti uutta. Haaste on heitetty!

Tutustu Pelaajat päättää -kampanjaan Facebookissa ja ilmoittaudu mukaan: www.facebook.com/PelaajatPaattaa
Seuraa kampanjaa myös Twitterissä ja Instagramissa @pelaajatpaattaa