Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
26.11.2016 | Olympiakomitea

Timo Ritakallio Olympiakomitean puheenjohtajaksi

Olympiakomitean syyskokous Lahdessa 26.11.2016 valitsi seuravaksi neljäksi vuodeksi uuden puheenjohtajan, varapuheenjohtajat sekä hallituksen jäsenet. Kokouksessa päätettiin myös uuden Olympiakomitean strategiasta sekä vuoden 2017 toiminta- ja taloussuunnitelmasta.

Olympiakomitea ja Valo yhdistyvät ja uusi Olympiakomitea aloittaa toimintansa 1.1.2017 Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden juhlavuoden alussa. Olympiakomitean tehtävät liittyvät jatkossa laaja-alaisesti liikuntakulttuuriin liikkeen lisäämisestä huippu-urheiluun.

Syyskokous valitsi yksimielisesti Olympiakomitean uudeksi puheenjohtajaksi Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallion. Varapuheenjohtajina jatkavat Olympiakomitean nykyiset varapuheenjohtajat Susanna Rahkamo ja Jukka Rauhala.

Uuteen hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt: Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson, lasten liikuntakasvatuksen dosentti Arja Sääkslahti, Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen, Voimisteluliiton puheenjohtaja Anne Vierelä (ent. Martikainen), liikuntakeskus Pajulahden toimitusjohtaja ja rehtori Lasse Mikkelson, Suomen Koripalloliiton puheenjohtaja Antti Zitting sekä urheilijajäseniksi kansanedustaja Sari Multala ja projektipäällikkö Olli-Pekka Karjalainen. Kansainvälisen Olympiakomitean suomalaisjäsen Sari Essayah jatkaa myös Suomen Olympiakomitean hallituksessa. Varajäseniksi valittiin Kansallisen Autourheilun keskusliiton puheenjohtaja Juhani Pakari ja Soveltavan liikunnan SoveLin toiminnanjohtaja Anne Taulu.

-Olen erittäin tyytyväinen valinnastani ja innoissani uudesta tehtävästä. Tänään valitun hallituksen tuleva työ on merkittävää, kun Valon ja Olympiakomitean yhdistymisen myötä huippu-urheilu ja kansalaisten laaja-alainen liikuttaminen on nyt saman katon alla. Liikunta ja urheilu muodostavat Suomen merkittävimmän kansanliikkeen ja jokaisen hyvinvointi rakentuu liikunnalliselle arjelle. Huippu-urheilu on äärimmäisen tärkeä asia Suomelle. Se luo yhteisöllisyyttä ja näyttää esimerkkiä parhaansa yrittämisestä joka päivä. Sitä Suomi nyt tarvitsee, toteaa Ritakallio.

Menestyssuunnitelma ohjaa tulevaa työtä

Liikuntayhteisön kesäkuussa 2016 hyväksymä yhteinen menestyssuunnitelma luo raamit uuden Olympiakomitean työlle. Syyskokous hyväksyi uuden strategian, jossa on kaksi tavoitetta. Suomalaiset liikkuvat enemmän ja Suomalainen huippu-urheilu menestyy. Vuoden 2017 toimintasuunnitelma on huippu-urheilussa rakennettu toteutettavaksi huippuvaiheen ohjelman, urheiluakatemiaohjelman sekä osaamisohjelman kautta. Lasten liike, seuratoiminta ja aktiivinen arki ovat valinnat liikkeen lisäämiseksi. Vuonna 2017 itsenäisyyden juhlavuosi – Suomi 100 on myös iso toiminnallinen kokonaisuus. Talousarvio vuodelle 2017 on 15.720.000 euroa.

Olympiakomitean strategia sekä toiminta- ja taloussuunnitelma 2017

Lisätietoja:

Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio
Olympiakomitean pääsihteeri Teemu Japisson, Puh. 0400 878 949