Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
01.12.2016 | Olympiakomitea

Touhula ja Suomen Olympiakomitea yhteistyöhön

Touhulan ja Olympiakomitean yhteistyön tavoitteena on luoda lapsille entistä liikunnallisempi hyvä päivä.

Olympiakomitea ja Touhula Varhaiskasvatus Oy kantavat jatkossa yhdessä vastuuta lasten liikuttamisesta. Uudentyyppisen yhteistyön kunnianhimoisena tavoitteena on edistää ja kehittää suomalaista liikunnallista varhaiskasvatusta. Uusi Olympiakomitea toteuttaa omalta osaltaan urheiluyhteisön menestyssuunnitelmaa, jossa yhtenä tavoitteena on luoda lapselle hyvä päivä liikunnan avulla. Hyvässä päivässä toteutuvat innostus, monipuolisuus ja -lajisuus, paljon liikettä ja leikkiä sekä terveelliset elämäntavat.

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikunnan iloon!

Touhula päiväkotiperheeseen kuuluu 122 päiväkotia. Uuden Olympiakomitean ja Touhulan yhteistyö pohjautuu Ilo kasva liikkuen -ohjelmaan, jossa mukana on varhaiskasvatuksen ykkösasiantuntijat sekä yli 1000 päiväkotia ympäri Suomea. Ohjelma on suunniteltu osaksi varhaiskasvatuksen arkea ja se tukee käytännönläheisesti varhaiskasvatuksen liikunnan suositusten perusteiden toteuttamista. Touhulan kokemuksen ja ammattitaidon myötä ohjelma saa erittäin vahvan tuen ja osaamisen.

– Yhteistyömme keskittyy asiantuntijuuteen. Kaikki päiväkotimme liittyvät vuoden 2017 alusta Ilo kasvaa liikkuen-ohjelmaan ja hyödyntävät arjessa ohjelman erinomaista sisältöä sekä verkostoa lasten liikkeen lisäämiseksi päiväkotipäivän aikana. Henkilökuntamme osaamisen kehittäminen on toinen yhteistyön kulmakivistä. Lasten liikunnan tärkeys ja sen erinomaiset vaikutukset ovat Touhulalle sydämen asia, kertoo toimitusjohtaja Jari Mäki-Runsas Touhulasta.

Innostavat sisällöt päiväkotien arkeen

Yhteistyö tarkoittaa innostavien sisältöjen viemistä päiväkotien arkeen, jokapäiväisen liikkeen lisäämiseksi jokaiselle lapselle. Samalla syntyy uusia innovatiivisia sisältöjä koko suomalaisen liikunnallisen varhaiskasvatuksen edistämiseksi ja kehittämiseksi Suomessa.

– Yhteistyö Touhulan kanssa on yhteiskunnallisesti merkittävä, koska liikunta on tarkoitettu kaikille lapsille. Urheiluyhteisön eri toimijoiden, paikallisen seuratoiminnan ja varhaiskasvatusyksiöiden yhteistyöllä voimme merkittävällä tavalla edistää lapsen terveyttä ja hyvinvointia. Tarvitsemme koko Suomen kattavia uusia malleja liikkeen lisäämiseksi eri ikäryhmissä. Edelläkävijyydestään tunnetun Touhulan kanssa tehtävä yhteistyö on meille myös kokeilualusta erilaisille uusille innovatiivisille liikuntasisällöille, joista hyötyy koko suomalainen liikunnallinen varhaiskasvatus, jatkaa Olympiakomitean pääsihteeri Teemu Japisson.

Olympiajoukkue innostamassa lapsia liikkumaan

Yhteistyö luo Touhulan liikunnallisen arjen, olympiateeman ja olympismin arvojen kautta suomalaiselle huippu-urheilulle uusia, kestäviä ja vastuullisia merkityksiä. Suomen Olympiakomitea ja Valo yhdistyvät 1.1.2017 alkaen. Jatkossa uusi Olympiakomitea vastaa suomalaisen liikuntakulttuurin keskeisistä sisällöistä huippu-urheilusta kaikkien suomalaisten liikuttamiseen.

Touhula

Touhula Varhaiskasvatus on suomalainen päiväkotiyritys. Touhula Liikuntapäiväkodeissa tuemme lapsen liikunnallista elämäntapaa hauskasti ja hallitusti. Touhula on reipas ja iloinen päiväkoti, jossa lapset viihtyvät. Touhula on saanut ISO9001 laatusertifikaatin. Aarresaari Päiväkodit on liikuntaan, musiikkiin ja seikkailuun erikoistunut päivähoitovaihtoehto. Päiväkoteihin on luotu mielenkiintoinen ja merihenkinen ympäristö, joka houkuttelee seikkailemaan. Vekara Päiväkodeissa Pienin on Tärkein. Toimintamme perustuu lapsen kunnioittamiseen ainutkertaisena yksilönä. Päiväkodit ovat profiloituneet varhaiskasvatuksen eri osa-alueisiin, joiden kautta toteutamme laadukasta varhaiskasvatusta yhteistyössä vanhempien kanssa.