Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
08.12.2016 | Seuratoiminta | Tiedote

1. valtakunnallinen Kouluviestikarnevaalin Finaalitapahtuma 19-20.5.2017 Vaasassa

Kouluviestikarnevaali on iloa ja liikunnan riemua pursuava lasten ja nuorten yhteinen liikuntatapahtuma, joka kerää koululaiset yhteen taustasta ja iästä riippumatta.

Historian ensimmäinen valtakunnallinen Kouluviestikarnevaalin Finaalitapahtuma järjestetään 19-20.5.2017 Vaasassa. Alueellisia viestejä on juostu jo kymmenellä paikkakunnalla syksyllä 2016.

Tapahtumaan voivat osallistua kaikki peruskoulun ja toisen asteen koulutuksen oppilaat

Kilpailut on jaettu neljään eri sarjaan oppilaiden luokka-asteen mukaan ja lisäksi erityisluokilla on kaksi sarjaa. Kilpailumuotoina on kolme virallista lajia: sukkulaviesti, pikaviesti ja pitkäviesti. Alle 50 oppilaan koulut kilpailevat kaikissa lajeissa omassa, pienten koulujen sarjassaan. Lisäksi erityisluokille on avoin luokka ja ratakelausviesti pyörätuoleilla.

Tapahtumaan kuuluu tärkeänä osana myös Huutosakkikilpailu, missä kilpaillaan parhaimmasta kannustuksesta. Sarjoja on kaksi, ala- ja yläkoulujen sarjat. Lisäksi järjestetään paljon mielenkiintoista oheisohjelmaa kuten mm. Suomen Urheilumuseon vierailu, musiikkiviihdettä, juhlavuoden hölkkä, haastekilpailut, kansainväliset vieraat ja tutustuminen seutuun.

Toivomme koulujen aloittavan valmistautumisen tähän todella upeaan liikunnan suurtapahtumaan, joka on juhlavuotemme yksi merkittävimmistä koululiikuntatapahtumista Suomi 100 -ohjelmassa.

Lisätietoa: www.kouluviestikarnevaali.fi

Suomenkielisen Kouluviestikarnevaalin Tukisäätiö
Håkan Nordman, puheenjohtaja, 050-512 2392 hakan.nordman@kouluviestikarnevaali.fi
Riitta Pääjärvi-Myllyaho, toiminnanjohtaja, 040-522 7971 riitta.paajarvi@kouluviestikarnevaali.fi

Lue lisää aiheesta