Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
23.02.2017 | Olympiakomitea

Antti Ruuskanen vastaanotti Lontoon 2012 olympiahopean Lahden MM-kisoissa

Kansainvälisen Olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach ojensi keihäänheittäjä Antti Ruuskaselle hopeamitalin Lahdessa. Juhlava seremonia järjestettiin tänään hiihdettyjen sprinttifinaalien jälkeen.

Ruuskasen olympiapronssi Lontoon vuoden 2012 kisoista kirkastui hopeaksi, kun Ukrainan Oleksandr Pjatnitsjan jäi kiinni dopingista. Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF mitätöi ukrainalaisen tuloksen Lontoon olympialaisista.

-Haluan esittää erityiskiitoksen Kansainvälisen Olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bachille, joka henkilökohtaisesti luovutti mitalin. Mielestäni tämä kuvaa parhaalla mahdollisella tavalla puhtaan urheilun voittoa. Tämän illan seremonia oli ikimuistoinen ja tulen muistamaan tämän aina, toteaa Ruuskanen.

Lahden MM-kisat hieno näyttämö juhlalliselle hetkelle

Muuttuneiden tulosten jälkeen järjestettävät mitalijuhlallisuudet ovat osa uutta Kansainvälisen Olympiakomitean toimintatapaa. Aloite on tullut alun perin Suomesta. Suomen Olympiakomitean entinen puheenjohtaja Risto Nieminen oli vahvasti rakentamassa uutta käytäntöä osana Olympic Agenda 2020 työtä.

-Kansainvälisen Olympiakomitean lisäksi kiitokset Suomen Olympiakomitealle, Kansainväliselle Hiihtoliitolle, Suomen Hiihtoliitolle, Lahden kisajärjestäjille sekä omalle manageriyhtiölleni. Tiedän, että tämän eteen kaikki ovat tehneet yhdessä paljon työtä, jatkaa Ruuskanen.

 Lahden MM-kisat hieno näyttämö juhlalliselle hetkelle

Lahden MM-kisojen pääsihteeri Janne Leskinen oli myös tyytyväinen siihen, että hiihtotapahtumassa kunnioitetaan toisen suomalaisten perinnelajin mestaria.

–Kun tällaista mahdollisuutta ehdotettiin, niin olimme heti valmiita. On suuri kunnia, että Ruuskanen sai mitalinsa MM-hiihtojen yhteydessä. Se korostaa myös sitä yhteistyön henkeä, jota olemme kisojen ympärille rakentaneet eri kesä- ja talvilajien kanssa muistuttaa MM-kisojen pääsihteeri Janne Leskinen.

-Tilaisuus sopi myös hyvin kisojen Suomi 100-vuotta teemaan. Onhan keihäänheitolla valtavat perinteet suomalaisessa urheilussa.