Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
04.04.2017 | Seuratoiminta

Verohallinto korvaa talkootyön verotusohjeen uudella laajemmalla vero-ohjeella

Verohallinnolta on ilmestynyt uusi vero-ohje: Yleishyödyllisten yhteisöjen ja julkisyhteisöjen vapaaehtoistoiminnan ennakkoperintäkysymykset. Ohje käsittelee yleishyödyllisten yhteisöjen vapaaehtoistoimintaa ennakkoperinnän näkökulmasta. Ohje korvaa mm. vanhan talkootyön verotusohjeen. Ohjeessa on nyt kirjattu monia aiemmin ehkä hieman epäselviä verotuskäytäntöjä ja varmistettu nyt niiden verovapaus.  Esimerkiksi kappale 4.4. varmistaa nyt periaatteet, joiden mukaan urheiluseura voi antaa tukea sosiaalisin perustein verovapaasti. Periaatteet ovat samat, joista on puhuttu viimeiset vuodet.

Ainakin yksi selvä muutos aiempiin SLU:n ja Valon linjauksiin on tullut. Se koskee sivutoimen matkakustannusten korvausta. Uudessa ohjeessa kohdassa 6.3 ja esimerkissä 33 todetaan yksiselitteisesti, että sivutoimellakin voi olla varsinainen työntekemisen paikka, johon verottomia matkakustannusten korvauksia kotoa ei voi maksaa.

Ohje löytyy Verohallinnon sivuilta.