Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
17.05.2017 | Olympiakomitea

Hyödynnä Olympiakomitean vastuullisuusmateriaalit

Meillä pelataan reilusti – ja haluamme pelata reilusti myös tulevia sukupolvia kohtaan”, todetaan Olympiakomitean juuri valmistuneessa vastuullisuuskompassissa. Vastuullisuus on Olympiakomitean keskeinen arvo, ja vastuulliskompassin avulla varmistetaan järjestön eettinen ja vastuullinen päätöksenteko ja toiminta. Koko henkilöstö on käynyt vastuullisuuskompassikoulutuksen, ja aiheesta on virinnyt hedelmällistä keskustelua kevään aikana.

Vastuullinen ja hyvän hallinnon mukainen toiminta Olympiakomiteassa kiteytyy neljään otsikkoon:

1. Läpinäkyvästi

2. Taloudellisesti

3. Syrjimättä

4. Puhtaasti ja reilusti

 

Tutustu vastuullisuuskompassiin täältä.

Vastuullisuuskompassin lisäksi on luotu käytännönläheinen vastuullisen tapahtumajärjestämisen muistilista. Muistilista kuvaa, mitä konkreettisesti tulee ottaa huomioon erilaisia tilaisuuksia järjestäessä: esimerkiksi tapahtumapaikan esteettömyys, julkiset liikenneyhteydet, ruokahävikin minimoiminen ja vapaaehtoistyöntekijöistä huolehtiminen hyvien tapojen mukaisesti. Tutustu muistilistaan täältä.

Kaikki vastuullisuusmateriaalit ovat urheiluyhteisön vapaasti hyödynnettävissä ja toimivat pohjana liiton oman eettisen koodiston luomisessa.

Vastuullisuusmateriaalit kootusti täältä.