Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
12.06.2017 | Seuratoiminta

Osallistu mobiilikävelyn SM-kilpailuihin!

Veikkauksen Lotto järjestää kilpailun, jossa Suomen tunnetuin kävelijä, Valentin Kononen, haastaa suomalaiset mittelemään mobiilikävelyn suomenmestaruudesta. Kilpailu käynnistyy 12. kesäkuuta ja se kestää kuukauden ajan. Olympiakomitea haastaa yhdessä Veikkauksen kanssa urheiluseuraväen ja kaikki täysi-ikäiset liikkujat mukaan keräämään askelia kesän aikana!

Mobiilikävelyn SM-kilpailuissa yhdistyvät nimensä mukaisesti puhelimen käyttö ja kävely. Kilpailussa mitataan ensisijaisesti askelmääriä, mutta sen lisäksi kilpailussa voi voittaa palkintoja vierailemalla Veikkauksen myyntipaikoissa ja kohteissa, joita on tuettu Veikkauksen tuotolla. Tällaisia kohteita ovat muun muassa monet liikuntapaikat, urheiluseurat, teatterit ja museot.

–  Haluamme kannustaa suomalaisia liikkumaan iloisella ja hauskalla tavalla, jotta nekin, jotka eivät muuten liiku, lisäisivät askeleita arkeensa. Lotto on liikuttanut suomalaisia kioskille jo 46 vuoden ajan. Nyt on aika pistää suomalaiset liikkeelle myös digiajan keinoin, Loton markkinointipäällikkö Satu Nikula kertoo kilpailun ideasta.

Kilpailuun voivat osallistua Veikkauksen etuasiakkaat, jotka ovat ladanneet älypuhelimiinsa Veikkaus-sovelluksen. Veikkauksella on noin kaksi miljoonaa etuasiakasta.

Lisää liikuntaa suomalaisten arkeen

Valtion liikuntaneuvoston raportin mukaan suurin osa suomalaisista viettää arkeaan nostamatta sykettään tai hikoilematta lainkaan. Helpoin tapa lisätä arkiliikuntaa on kävellä enemmän.

– Suomessa liikkuminen on polarisoitunut. Osa liikkuu todella hyvin ja pitää ehkä liiankin paljon huolta itsestään, osaa ei saa liikkumaan millään. Jos tällä kampanjalla saadaan tämä liikkumaton porukka kävelemään, niin se on todella hieno juttu, Valentin Kononen sanoo.

Kävely on liikuntalaji, joka sopii useimmille, kun muistaa oikean tyylin.

– Yleisin virhe on, että kävellään liian pitkin askelin. Kävellessä kannattaa pitää askeleet lyhyinä ja napakoina sekä pitää yllä tanssijan ryhti, niin asento on automaattisesti oikea, Kononen neuvoo.

10 000 askeleella päivässä suorittaa Päivähaasteen

Mobiilikävelyn SM-kilpailussa käytettävä sovellus on mobiilipelin kaltainen, ja siinä kerätään erilaisia suorituksia kävelemällä ja vierailemalla karttaan merkityissä kohteissa.

Korkeimmalle kävelytasolle eli SM-tasolle pääsee, kun kävelee päivän aikana 10 000 askelta eli suorittaa Päivähaasteen. Koko kilpailun voitosta pääsee mittelemään, jos kävelee neljän viikon aikana neljänätoista päivänä 10 000 askelta eli suorittaa 14 Päivähaastetta.

–  10 000 päivittäisellä askeleella on jo erittäin suuria terveysvaikutuksia. Ei tarvitse edes hikoilla, riittää että liikkuu, Kononen kannustaa.

Lisätietoa kilpailun säännöistä ja palkintokategorioista löytyy osoitteesta www.veikkaus.fi/lottoliikuttaa

 

Mobiilikävelyn SM-kilpailut pähkinänkuoressa:

  • Veikkauksen Lotto järjestää mobiilikävelyn suomenmestaruuskilpailut 12.6.–9.7.2017.
  • Kilpailussa mitataan sekä askelmääriä että pelaajan keräämiä muita suorituksia, joita voi saada vierailemalla Veikkauksen myyntipaikoissa ja Veikkauksen tuotolla tuetuissa kohteissa. Suorituksia keränneiden kesken arvotaan palkintoja.
  • Kilpailuun voivat osallistua kaikki Veikkauksen etuasiakkaat (18+), joilla on puhelimissaan (iOS tai Android) Veikkauksen mobiilisovellus. Kilpailuun ei voi osallistua tabletilla.
  • Kilpailuun liitytään Veikkauksen mobiilisovelluksen Edut-osion kautta.
  • Kilpailun voittaja arvotaan kilpailijoiden kesken, jotka ovat suorittaneet kuukauden (28 päivää) aikana 14 Päivähaastetta. Yhden Päivähaasteen suorittaa kävelemällä päivän aikana 10 000 askelta.
  • Kilpailun ohjeet ja palkintokategoriat löytyvät osoitteesta www.veikkaus.fi/lottoliikuttaa
  • Veikkauksen tuotolla tuetaan vuosittain noin miljardilla eurolla kulttuuria, liikuntaa, tiedettä, nuorisotyötä, sosiaali- ja terveysjärjestöjä sekä hevosurheilua ja -kasvatusta.