Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
16.06.2017 | Olympiakomitea

Hae pohjoismaiseen urheilujohtamisen koulutukseen – Tähtäimessä kansainväliset kentät

Pohjoismaiset liikunnan ja urheilun kattojärjestöt sekä olympiakomiteat yhdessä Hollannin kanssa järjestävät urheilujohtamisen koulutuksen (Nordic International Leadership Education). Suomesta koulutukseen valitaan 5 lahjakasta ja motivoitunutta urheiluvaikuttajaa, joilla on edellytyksiä työskennellä urheilun kansainvälisissä johtotehtävissä.

Koulutusohjelma tarjoaa mahdollisuuden kehittää henkilökohtaisia taitoja tavoitteen asettelussa, neuvottelutaidoissa ja argumentoinnissa, konfliktinratkaisussa, strategian luomisessa ja ihmisten motivoinnissa. Tavoitteena on kehittää jokaisen osallistujan johtajataitoja sekä luoda henkilökohtainen urasuunnitelma liikunnan ja urheilun kansainvälisille kentille. Ohjelman avulla osallistujat luovat uusia verkostoja ja kontakteja kansainvälisesti, Pohjoismaissa sekä he tulevat osaksi suomalaista urheiluvaikuttajien verkostoa.

Ohjelma on suunniteltu

Liikunnan ja urheilun parissa työskenteleville ammattilaisille, jotka jo työskentelevät kansallisissa tai kansainvälisissä lajiliitoissa tai muissa urheilun työtehtävissä Urheiluvaikuttajille, jotka toimivat luottamustehtävissä esim. lajiliittojen hallituksissa uraansa aloittaville tulevaisuuden rakentajille, joita kiinnostavat erityisesti kansainväliset tehtävät urheilun parissa. Koulutusohjelma on englanninkielinen, joten edellytämme osallistujilta hyvää kirjallista ja suullista englanninkielen taitoa.

Mentorointi 

Koulutusohjelman ajan osallistujalla on mahdollisuus hyödyntää inspiroivaa mentoria urheiluliikkeen sisältä tai urheiluliikkeen ulkopuolelta.  Suomen Olympiakomitea auttavat mentorin löytämisessä. Kansainvälisten seminaarien välissä Olympiakomitea järjestää tapaamisia, joissa on mahdollisuus käydä läpi ohjelmassa jo opittuja asioita mentoreiden avustamina.

Ohjelman hakuaika ja paikat

Kirjallinen hakemus ja kansallinen seminaari Helsingissä

Kaikilla hakemuksensa lähettäneillä henkilöillä on mahdollisuus osallistua kansalliseen seminaariin, joka järjestetään 7.–9.9.2017 Helsingissä (tarkempi paikka ilmoitetaan myöhemmin). Seminaarin fasilitoi kanadalainen Richard Stephenson ja se antaa jokaiselle osallistujille eväitä johtamiseen. Lopulliset valinnat tehdään kansallisen seminaarin jälkeen ja Suomesta valitaan pohjoismaiseen koulutukseen viisi osallistujaa. Valinta edellyttää kirjallisen hakemuksen täyttämistä 31.8.2017 mennessä sekä osallistumista seminaariin 7.–9.9.2017.

Kansallisen seminaarin osallistumismaksu on 100€ ja se sisältää tarjoilut koulutuksen aikana. Hinta ei sisällä majoitusta tai matkakuluja Suomessa. Kansalliseen seminaariin mahtuu 25 osallistujaa. Osallistujamäärän noustessa suuremmaksi, voidaan kirjallisten hakemusten perusteella tehdä ennakkokarsinta.

Kansainväliset seminaarit

Koulutukseen valitut viisi henkilöä osallistuvat kaikkiin kansainvälisiin seminaareihin. Ne järjestetään Oslossa, Kööpenhaminassa ja Arnhemissä syksyn 2017 ja kesän 2018 välisenä aikana. Koulutusohjelmassa on myös opintoretki Sveitsiin, Lausanneen Kansainvälisen Olympiakomitean päämajaan sekä osallistujien valitsemiin kansainvälisten lajiliittojen toimistoihin.

Koulutusohjelman hinta on 3 600€ ja siihen sisältyy neljä kansainvälistä seminaaria (Oslo, Kööpenhamina, Lausanne, Arnhem) sekä matkat Helsingistä koulutuskaupunkeihin, majoituksen ja ruuat. Jokaisen osallistujan arvioidut kulut ovat n. 6000€, mutta Olympiakomitea osallistuu kuluihin, jolloin osallistujalle jää maksettavaksi 3600€. Laskutus tapahtuu kolmessa erässä, yksi vuonna 2017 ja kaksi vuonna 2018.

Suomessa järjestettävät tapaamiset sekä mentorointi kuuluvat hintaan.

Koulutuksen aikataulu 2017–2018

 • 7.–9.9.2017 Helsinki, Radiokatu 20, 00240 Helsinki, 8. krs Huippu-kabinetti
  Kansallinen seminaari, Structure of international sports co-operation, international sports policy, goal setting and rhetoric: persuasive communication
  Kansallisen seminaarin ohjelma löytyy täältä.
 • 16.–17.11.2017 Oslo, Norja
  The Olympic family and interpersonal dynamics inventory
 • 1.2.3.2018 Kööpenhamina, Tanska
  Sports Policy and personal branding
 • 24.25.4.2018 Lausanne, Sveitsi
  Study trip to the international sports organizations
 • 6.7.6.2018 Arnhem, Alankomaat
  Public speeches and lobbying campaign

Haku

 • Ohjelman hakuaika on 14.6.- 31.8.2017.
 • Hae ohjelmaan täältä.

Hakemuksessa tulee olla:

 • vapaamuotoinen hakemus sisältäen lyhyen kuvauksen tulevaisuuden tavoitteista urheilun parissa
 • CV
 • 1 suosittelija
 • toive mentorista

 

Tutustu ohjelmaan täältä.

 

Lisätietoja: 

Niina Toroi, kansainvälisten suhteiden erityisasiantuntija
+358 40 672 2220, niina.toroi@olympiakomitea.fi
Twitter: @NiinaToroi

#NILEFIN #koulutukset