27.07.2017 | Huippu-urheilu

Yleisurheilun kultamitaliputki jatkui EYOF-kisoissa

Äänekosken Urheilijoiden Arttu Mattila jatkoi suomalaisten yleisurheilijoiden kultamitaliputkea Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla Unkarissa. 16-vuotias Mattila voitti poikien korkeushypyn tuloksella 208.

Mattila päätyi tasatulokseen kilpailun kakkoseksi yltäneen Ranskan Mohammed-Ali Benlahbibin kanssa, mutta ylitti ratkaisukorkeuden ensimmäisellään, kun ranskalainen tarvitse siihen kolme yritystä. Pronssia otti Ruotsin Carl af Forselles hypättyään 205.

– Kyllä mä tyytyväinen kultamitaliin olen, mutta tuloksessa on vielä parannettavaa. Tämä oli vasta kolmas kerta, kun hyppään leikkauksen jälkeen. Kämppäkaverit Topias ja Marcus otti jo aiemmin täällä mitalit, joten lähdin yrittämään samaan ja hyppäämään rennolla fiiliksellä, Mattila kertoi kisan jälkeen.

Györissa vietettiin torstaina suomalaisittain hienoa yleisurheilupäivää, kun Mattilan lisäksi Oskari Lahtinen sijoittui viidenneksi poikien moukarinheitossa, Vesa Leveelahti sijalle 10 kuulantyönnössä, ja Sanni Kuparinen yhdeksänneksi tyttöjen kiekonheitossa. Lisäksi päivän kaikki neljä muuta suomalaisedustajaa selvittivät tiensä finaaliin.

Kubaev yhdeksäs judossa

Tampereen Judon Sayad-Arbi Kubaev sijoittui yhdeksänneksi poikien judon -81 kg sarjassa. Kubaev voitti saksalaisen Marvin Belzin avausottelussaan, kun sai ajettua vastustajalleen kolme passiivisuusvaroitusta. Toisella kierroksella Kubaevia vastaan asettui isäntämaan tuore EM-hopeamitalisti ja turnauksen ykkössijoitettu Benedek Toth. Kovan taistelun jälkeen Toth onnistui lonkkaheitollaan ipponin arvoisesti reilun kahden minuutin ottelun jälkeen. Unkarilaisen selviydyttyä välieriin pääsi Kubaev keräilyihin, jossa hän taisteli tiukasti, mutta hävisi lopulta ipponilla hollantilaiselle Bram Van der Elstille.

Robert Kirmes voimisteli sijalle 13

Voimistelun 6-ottelussa Robert Kirmes selviytyi finaalissa sijalle 13 pistein 75.150.

– Olen todella tyytyväinen. Siisti kokemus, iso kisa, kunnia saada edustaa omaa maata niin kuin isoveli (Oskar). Permannolla tein vaikeimman sarjani, tuntui hyvältä. Rekiltä alastulo oli toinen selkeä onnistuminen, Kirmes kertoi.

Tunnettua voimistelusukua edustava Kirmes pystyi kääntämään myös suvun sisäisen kamppailun edukseen, sillä hänen Ruotsia edustava serkkunsa David Rumbutis jäi finaalissa sijalle 20.

Suomalaisten tulokset Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla torstaina 27.7.:

JUDO
-63kg Katri Raveala
1. kierros vs. Irene Camus Hernaez (ESP), Raveala voitti ipponilla.
2. kierros vs. Michalina Skipala (POL), Skipala voitti ipponilla.
-73kg Miska Pyykkö
1. kierros vs. Dimitrije Nedeljkovic (SRB), Nedeljkovic voitti waza-arilla.
-81kg Sayd-Arbi Kubaev
1. kierros vs. Marvin Belz (GER), Kubaev voitti varoituksin. Saksalainen sai varoitukset passiivisuudesta.
2. kierros vs. Benedek Toth (HUN), Toth voitti Ipponilla.
Keräilyerät vs. Bram Van Der Elst (NED), Van Der Elst voitti Ipponilla.