Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
25.08.2017 | Huippu-urheilu

Hassi ja Kangas mitaleille Universiadeissa

Suomen yleisurheilijat saavuttivat kaksi mitalia kesäuniversiadeissa Taipeissa. Juuso Hassi sai hopeaa 10-ottelussa ja Jenni Kangas pronssia keihäänheitossa.

Mitalit ovat Suomen kesäuniversiadihistorian 36:s ja 37:s. Mitaleista peräti 31 on tullut yleisurheilusta.

Otteluissa mitalin on aiemmin universiadeissa saavuttanut vain Pirkko Heikkilä (pronssia) Tokiossa 1967 naisten 5-ottelussa.

Hassin tulos oli Taipeissa 7566 pistettä. Kisan voitti Australian Kyle Cranston 7687:lla pisteellä ja pronssille otteli Uuden-Seelannin Aaron Booth (7523).

– Tunnelmat ovat mahtavat, kun ensimmäisen kerran isommissa kisoissa pääsin mitalisijalle. Oli kyllä raskas ottelu, sen verran kuumaa on ollut yötäpäivää, Hassi virnisteli hopea kaulassaan.

Jyväskylän yliopistossa opiskeleva 24-vuotias Oriveden Ponnistuksen mies otteli tasapainoisesti läpi kaksipäiväisen urakan Taipein 35 asteen helteessä. Lajiennätyksen suomalainen teki korkeudessa (195).

Hassin sarja oli avauspäivänä torstaina 11,17 – 714 – 13,88 – 195 – 50,80 ja perjantaina 15,17 – 41,84 – 470 – 54,56 – 4.47,67.

– Hypyissä homma toimi hyvin, korkeudessa ennätys ja muutenkin pääsin kauden parhaalle tasolle. Se oli aika loistavaa. Heitot olivat ihan ok, keihästä nyt olisi voinut heittää vähän paremmin, mutta ei nyt kaikki lajit voi onnistua nappiin. Päivän päättävissä lajeissa kuumuus tuntui eniten, ei jalka oikein enää kantanut. Täällä taisteltiin mitaleista, tulokset on sitten toinen asia, hopeamies kertasi kisaansa.

Kangas räväytti ensimmäisellään ennätyksensä ja mitaleille

Jenni Kangas heitti keihäässä heti avauskierroksella uuden ennätyksensä 60,98, joka kesti mitalituloksena loppuun asti. Vain kaksi naista onnistui nokittamaan Kankaan tulosta illan aikana Taipei Stadiumilla.

– Jotenkin en edes tajua mitä on tapahtunut. Oli hienoa saada yksi onnistunut heitto ja sillä ennätys. Ihan mahtavaa olla mitaleilla. Olosuhteet olivat näin illalla hyvät, karsinta oli paljon kuumempi, Kangas jutteli.

25-vuotias Seinäjoen Seudun Urheilijoiden heittäjä valmistui Lahden ammattikorkeakoulusta aiemmin tänä vuonna.

Keihäskisan voitti Puolan Marcelina Witek tuloksella 63,31 ja hopealle heitti Japanin Marina Saito (62,37). Koko kärkikolmikko heitti ennätyksensä. Kankaan taakse jäivät mm. Turkin tuore MM-vitonen Eda Tugsuz ja nuorten MM- ja EM-kultamitalisti Saksan Christin Hussong.

Aiemmin Suomi on saavuttanut kesäuniversiadien keihäänheitosta kuusi mitalia: Arto Härkönen (2. 1979), Päivi Alafrantti (3. 1989), Marko Hyytiäinen (3. 1989), Mika Parviainen (3. 1993), Esko Mikkola (2. 2003) ja Tero Järvenpää (2. 2005).

Kisojen aikataulu ja tulospalvelu