27.08.2017 | Huippu-urheilu

Universiadien koripalloturnauksessa nähtiin huikea jännitysnäytelmä

Suomen miesten koripallojoukkue oli todella lähellä paikkaa Taipein kesäuniversiadien mitalipeleissä. Lopulta Serbia voitti puolivälierän kahden jatkoajan jälkeen lukemin 84-85 (21-17, 12-10, 24-17, 9-22, 10-10, 8-9).

Suomella oli viimeinen hyökkäys niin varsinaisella peliajalla, ensimmäisellä jatkoajalla, kuin toisellakin. Näistä ei kuitenkaan koria saatu aikaiseksi ja huikea koripalloiltapäivä päättyi harmittavasti villeihin serbialaisjuhliin.

Suomi pelasi ensimmäiset 30 minuuttia todella hyvin, etenkin puolustuksessa. Serbia kuitenkin onnistui loppupelissä paikkapuolustuksellaan nousemaan peliin mukaan ja jatkoajat olivat todella pienestä kiinni.

– Urheilu on hurjaa, sillä meillä oli varmasti 5-6 tilannetta: kaksi suoraa voittoheittoa, pari levypalloa, jotka klaaraamalla olisimme voittaneet matsin. Pettymys on kova, sillä ajatuksemme oli voittaa koko turnaus, päävalmentaja Pieti Poikola totesi.

Suomen parhaat pistemiehet olivat Anton Odabasi 24/10, Topias Palmi 14/7 ja Fiifi Aidoo 11/2. Serbia voitti ottelussa hyökkäyslevypallot 22-13, mikä nousi isoon rooliin varsinkin jatkoajoilla.

Suomi kohtaa maanantaina sijoista 5-8 pelattaessa Israelin, joka hävisi USA:ta edustavalle Purduen yliopistojoukkueelle vasta jatkoajalla 107-111. Välieräparit ovat Latvia-Liettua ja Serbia-USA.

Lentopallonaisten erinomainen turnaus päättyi viitostilaan

Naisten lentopallossa Suomen loppusijoitukseksi tuli komeasti viides, joka on kaikkien aikojen paras suomalaisen palloilujoukkueen sijoitus kesäuniversiadeissa.

Suomi voitti turnauksen päätöspelissään Thaimaan saatuaan koneet toden teolla käyntiin toisessa erässä. Loppunumerot olivat 3-1 (24-26, 25-9, 25-18, 25-14).

Naiset järjestivät melkoisen torjuntashown avauserän tappion jälkeen keräten lopulta huikeat 22 torjuntapistettä. Näistä Roosa Laakkonen kirjasi yhdeksän ja Piia Korhonen kuusi. Parhaat pistenaiset olivat Korhonen ja Daniela Öhman, jotka molemmat tekivät 21 pistettä. Laakkosen saalis oli sekin keskipelaajalle huima 18 pistettä.

– Maltoimme tänään pelata ja luottaa omaan tasoon sekä tekemiseen. Thaimaa oli hiukan heikompi versio Japanista. Hyökkäykset tulivat pääasiassa keskeltä ja kaikenlaisina juoksuina väliin tai päälle. Saimme keskiverkon torjunnalla tukkoon ja siitä alkoi homma kääntymään meille. Keskipelaajamme olivat tänään kovia: Thaimaan torjujat eivät ylettyneet ollenkaan Laakkosen ja Öhmanin vetoihin, kehui päävalmentaja Tapio Kangasniemi naisiaan.

Lentopallofinaalissa kohtaavat maanantaina Venäjä ja Japani, joukkueet jotka aiheuttivat Suomen ainoat tappiot turnauksessa.

Miesten viestijoukkue finaaliin, Raitanen ja Heikkinen neljänneksi

Yleisurheilussa päivä polkaistiin jälleen napakasti käyntiin, kun Suomen miesten 4×100 metrin viestijoukkue juoksi finaaliin ajalla 39,67. Finaali juostaan maanantaina klo 15.50 Suomen aikaa.

Pituushypyssä ei finaalipaikkoja riittänyt Kristian Bäckille 747 eikä Kristian Pullille 761. Pulli karsiutui finaalista ensimmäisenä, kun finaalirajaksi muodostui 763. Bäck oli karsintakilpailun 17:s.

Seitsenottelija Jutta Heikkinen taipui tiukan 800 metrin jälkeen neljänneksi. Heikkisen mukaan koko ottelun tulokset olivat keskinkertaisia: ei huippusuoritusta mutta ei myöskään epäonnistumisia.

Neljänteen sijaan Heikkinen on tyytyväinen, vaikka pronssimitali jäi suhteellisen lähelle.

– Jos en olisi päässyt keihäässä niin lähelle kolmatta sijaa, olisin enemmän tyytyväinen nykyiseen sijoitukseeni. Myös kuumuus verotti kisan aikana. Harmittaa, etten viimeisessä juoksussa vain pystynyt enempään. Toisella kierroksella voimat loppuivat.

Kisan voitti itävaltalainen Preiner Verena 6224 pisteellä. Heikkinen jäi kärjestä 618 pisteettä ja mitalista 122 pistettä.

Komeasti neljänneksi sijoittui myös Topi Raitanen 3000 metrin estejuoksussa ennätysajallaan 8.37,42. Raitanen kiristi loppusuoralla usean kilpailijan ohi kaatosateessa ja mitalikin jäi vain parin kymmenysosasekunnin päähän. Voiton vei puolalainen Krystian Zawelski (8.35,33).

Universiadien konkari Rif vahva vanneohjelmassaan

Rytminen voimistelija Inessa Rif aloitti 4-ottelunsa täpötäydelle voimisteluhallille sunnuntaina. Kahden ensimmäisen ohjelman jälkeen yhteispisteiksi Rif keräsi 26.050.

Vanneohjelmassa Rif sijoittui 15:nneksi pistein 14.250 ja pallolla 23:nneksi pistein 11.800.

Kolmansiin universiadeihin osallistuva Rif oli tyytyväinen päivän suorituksiin.

– Vanne meni vahvasti. Pallossa oli pientä varmistelua mutta olen tyytyväinen, kun kumpikaan ei pudonnut. Lähden samalla keskittymisellä ja vireydellä kohti huomisia ohjelmia.

Toiseen päivään Rif lähtee 20:nnelta sijalta.