Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
07.09.2017 | Olympiakomitea

Kumppanitreeneissä keskuspuiston poluilla

Raikas syksyinen aamu ja Helsingin Keskuspuisto Pasilassa toivottivat parinkymmenen aamuvirkun joukon tervetulleiksi Olympiakomitean kumppanitreeneihin. Lajina oli suunnistus, jonka saloihin kumppaneita olivat opastamassa Helsingin Suunnistajat Topi Raitasen johdolla.

Osallistujien valittavana oli kaksi rataa: vajaan kahden kilometrin pyrähdys ja pidempi, noin neljän kilometrin rata.

Joukossa oli niin kokeneita suunnistajia kuin ensikertalaisiakin. Opastusta suunnistuksen saloihin tarjosi Helsingin Suunnistajat kahden lajin lahjakkuuden Topi Raitasen johdolla. Raitanen on suunnistuksen nuorten maailmanmestari vuodelta 2015 ja yleisurheilussa 3 000 metrin estejuoksun hallitseva Suomen mestari.

– Suunnistus koetaan hienona ulkoliikuntamuotona ja oli hienoa, että näin moni uskalsi lähteä kokeilemaan lajia. Kun lähtee matkaan avoimin mielin, tulee myös onnistumisia, totesi Raitanen.

Jälkipelit käynnissä: Topi Raitanen ja Arja Westman kävivät reittiä läpi treenien päätteeksi.

 

HK:n markkinointipäällikkö Arja Westman oli ensimmäistä kertaa mukana kumppanitreeneissä ja edellisestä suunnistuskerrastakin oli ehtinyt vierähtää vuosia.

– Oli kiva kokemus päästä suunnistamaan ensimmäistä kertaa sitten ala-asteen. Aika meni kuin siivillä ja opin paljon. Aina ei kannattanut mennä teitä pitkin, vaan etsiä polkuja ja löytää kivenmurikoita ja ojia. Joutui tarkkaan katsomaan karttaa, kertoi Westman.

– Helsingin keskuspuisto on aivan ainutlaatuinen ympäristö viettää aikaa luonnossa näin keskustassa. Läheisyys madaltaa kynnystä lähteä ja suunnistusmaastotkin ovat hyvät, kuvaili Raitanen kumppanitreenien paikkaa.

Olympiakomitean yrityskumppanit pääsevät vuoden aikana tutustumaan eri lajeihin mentorien opastuksessa. Suunnistuksen jälkeen syksyn aikana sukelletaan koripallon ja telinevoimistelun saloihin.

Reittivalintaa pohtimassa Olympiakomitean yhteyspäällikkö Päivi Häikiö (vas.), Loisteen markkinointipäällikkö Sanna Laine ja Helsingin Suunnistajien Milla Mattila.