Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
14.09.2017 | Huippu-urheilu

PyeongChangin olympialaiset kiinnostavat suomalaisia kisaturisteja – yksittäislippujen myynti käynnistyi

Etelä-Korean PyeongChangissa ensi helmikuussa käytävien talviolympialaisten lipunmyynti on edennyt Suomessa hyvin. Noin 3 000 lipun kiintiöstä on myyty yli 60 prosenttia. Kaikki jäljellä olevat liput vapautuivat tänään yksittäismyyntiin.

Suurin suomalaiskysyntä on kohdistunut Lahden MM-kisoissa menestystä tuoneisiin hiihtolajeihin. Myös ampumahiihdon, lumilautailun ja miesten jääkiekon alkusarjan liput ovat kiinnostaneet Suomessa. Toistaiseksi liput on myyty osana lippu- tai matkapaketteja, mutta nyt jäljellä olevia lippuja voi ostaa myös yksittäin.

– Suomeen myydyistä matka- ja lippupaketeista noin puolet on myyty kuluttaja-asiakkaille ja puolet yrityksille ja yhteisöille. Suomalaiset ovat hankkineet olympialippuja ja -matkoja useita muita eurooppalaisia maita enemmän, iloitsee lipunmyynnistä vastaavan Elämys Groupin toimitusjohtaja Jussi Viskari.

Lippuja on vielä saatavilla kaikille tapahtumapäiville ja lähes kaikkiin suomalaislajeihin, mutta määrät vaihtelevat muutamasta lipusta muutamiin kymmeniin. Tänään julkistettiin myös kisojen tarkka kilpailuohjelma, mikä mahdollistaa kisamatkan tarkemman suunnittelun.

Suomen Olympiakomitea, Elämys Group ja päivittäiset suorat lennot kisapaikalle tarjoava Finnair ovat tehneet tiivistä yhteistyötä, mikä näkyy suomalaisille lyhyempinä matkustusaikoina ja edullisempina hintoina.

– Suomessa on reilun puolen vuoden aikana koettu kolme upeaa suurtapahtumaa hiihdossa, taitoluistelussa ja koripallossa. Hienoa, jos suomalaiset lähtevät yhä sankemmin joukoin myös ulkomaille kannustamaan urheilijoitamme. Sillä on joukkueelle suuri merkitys, toteaa liiketoimintayksikön toimitusjohtaja Samuli Vasala Suomen Olympiakomiteasta.

Elämysmatkat vastaa Olympialaisten lipunmyynnistä ja matkapaketeista kuluttaja-asiakkaille Suomessa. Samaan yritykseen kuuluva Elämys Group -tiimi vastaa Suomen Olympiajoukkueen ja Olympiakomitean kumppaneiden matkajärjestelyistä ja tapahtumapalveluista Olympialaisissa.

 

Olympialaisten lipunmyyntisivut Suomessa: https://www.elamysmatkat.com/r/olympialaiset/

Olympialaisten ohjelma kisajärjestäjän sivuilla: https://www.pyeongchang2018.com/en/schedule