Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
21.09.2017 | Olympiakomitea

Susanna Rahkamo ehdolla EOC:n hallitukseen

Olympiaurheilija ja urheiluvaikuttaja Susanna Rahkamo on ehdolla Euroopan Olympiakomiteoiden hallitukseen (EOC). Päätöksen Susannan ehdokkuudesta teki Suomen Olympiakomitean hallitus.

– Suomalaisen urheilun ja liikunnan kannalta on merkittävää, että saamme äänemme kuuluviin kansainvälisissä verkostoissa. Susanna on urheiluvaikuttaja, jolle huippu- urheilun ja liikkeen lisäämisen ohella vastuullisuuskysymykset ovat ensisijaisen tärkeitä. EOC:n Culture and Legacy -komitean puheenjohtajana hän on saanut nostettua nuorten äänen esille EOC:n päätöksentekoon, sanoo Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio.

– Turvataksemme parhaat olosuhteet urheilulle ja liikunnalle on tärkeää olla vaikuttamassa urheilun ytimessä. Koen tärkeäksi, että päätöksenteko pohjautuu samoihin arvoihin kuin urheilu yleisesti: vastuullisuuteen, eettisyyteen ja reiluun peliin. Lisäksi mielestäni on tärkeää saada lisää naisia päättämään urheilun tulevaisuudesta, kommentoi Susanna Rahkamo.

Rahkamo on edustanut Suomea Albertvillen (1992) ja Lillehammerin (1994) talviolympialaisissa. Hän on vuoden 1995 jäätanssin Euroopan mestari yhdessä miehensä Petri Kokon kanssa. Taitoluisteluliiton puheenjohtaja hän oli vuosina 2005- 2015. Olympiakomitean varapuheenjohtajana Rahkamo on toiminut vuodesta 2013 lähtien sekä EOC:n Culture ja Legacy- komitean puheenjohtajana vuodesta 2014. Tällä hetkellä EOC:n hallituksessa ei ole suomalaisedustusta.

Valinta EOC:n hallituksen paikoista tehdään EOC:n vuosikokouksessa Zagrebissa 23.-25.11.2017.