Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
25.09.2017 | Huippu-urheilu

PyeongChangin olympiamitalit juhlistavat korealaista kulttuuria

PyeongChangin vuoden 2018 talviolympialaisten mitalit on julkistettu. Mitalit on suunnitellut korealainen suunnittelija Lee Suk-woo, jonka inspiraationa on ollut korealainen kulttuuri.

Mitaleiden etupuolella on olympiarenkaiden lisäksi puun kuoresta innoituksensa juontava kuvio, joka kasvaa mitaleiden reunoja kiertävistä Korean Hangeul-aakkosten konsonanteista. Konsonantit symboloivat ympäri maailmaa kilpailemaan saapuvien urheilijoiden pyrkimystä tuoda oma kansallinen perinteensä, nuoruutensa ja solidaarisuutensa mukaan olympialaisiin. Näistä arvoista kasvaa puu, jonka hedelmä ja kukka olympiamitali on.

Mitaleiden nauha on sekin osa korealaisia perinteitä – nauha on tehty samasta Gapsa-kankaasta, josta korealainen Hanbok-perinneasu tehdään. Osittain läpinäkyvään sinivihreään ja vaaleanpunaiseen nauhaan on kirjailtu PyeongChang 2018 sekä painettu vähäeleisiä lumihiutaleita edustamaan herkkää ja haurasta korealaista kauneutta.

Talviolympialaisten urheilijat saavat kaulaansa kaikkiaan 222 lähes puolen kilon painoista mitalia. Arvokkaan mitalin säilytykseen tarkoitettu puukotelo on saanut innoituksensa modernisoidusta korealaisesta arkkitehtuurista.

PyeongChangin talviolympialaiset alkavat avajaisilla perjantaina 9.2. Ensimmäiset olympiamitalit ovat jaossa jo lauantaina 10.2 ampumahiihdon sprinttimatkalla, naisten yhdistelmähiihdossa sekä mäkihypyn normaalimäessä.