Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
02.10.2017 | Olympiakomitea

Sitoudun torjumaan vihapuhetta -haastekampanja haastaa myös urheiluyhteisön

Opetus- ja kulttuuriministeriö on käynnistänyt Sitoudun torjumaan vihapuhetta -haastekampanjan. Lanseerauspäivänä 2.10. vietetään myös maailman kiusaamisen vastaista päivää ja YK:n väkivallattomuuden päivää. Kampanjan tavoitteena on haastaa ihmiset torjumaan vihapuhetta, kertomaan sitoutumisensa ja haastamaan kaikki mukaan sosiaalisessa mediassa. Mukana haastamassa ovat opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen ja eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho. Ministeriön lisäksi kampanjan asiantuntijatyöryhmään kuuluu koulutus-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotyön järjestöjä.

Opetusministeri Grahn-Laasonen kiinnittää huomiota vihapuheen hiljaiseen hyväksyntään.

– Vihapuhetta tulee vastaan niin paljon, että se alkaa pelottavasti normalisoitua. Vihapuhetta ei kuitenkaan saa hiljaisesti hyväksyä. Siihen on aina puututtava. Toisten ihmisten kunnioitusta, yhdessä erilaisten ihmisten kanssa toimimista ja empatiaa voi oppia. Siksi on tärkeää, että aihe on esille kouluissa, oppilaitoksissa ja harrastuksissa.

– Yhteiskuntamme täytyy pystyä asialliseen ja toisia kunnioittavaan keskusteluun. Vihapuhe hajottaa suomalaista yhteiskuntaa ja sen yhtenäisyyttä.

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho nostaa esiin hyvien käytöstapojen ja asiallisen yhteiskunnallisen keskustelun merkityksen etenkin itsenäisyyden juhlavuotena.

Kampanja on osa opetus- ja kulttuuriministeriön Merkityksellinen Suomessa -toimintaohjelmaa vihapuheen ja rasismin estämiseksi ja yhteiskunnallisen osallisuuden edistämiseksi.

Miten mukaan? Käy katsomassa opetus- ja kulttuuriministeriön Facebook-sivuilla kampanjan haastevideot. Kerro olevasi mukana torjumassa vihapuhetta tykkäämällä videoista. Haasta myös muut mukaan tägäämällä ystäväsi videon kommenttikenttään. Seuraa kampanjaa ja kerro omasta sitoumuksestasi sosiaalisessa mediassa. Muista käyttää hashtagia #torjunvihapuhetta.

Sitoudun torjumaan vihapuhetta -kampanjan verkkosivut

Lähde: OKM-tiedote