Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
26.10.2017 | Seuratoiminta

Puheenjohtaja-Puttosen Kuortaneella käynnistämä PePe voi hyvin ja kasvaa

Golfliiton seuratoimintayksikön päällikkö Aleksi Valta toteaa nelisen vuotta sitten saaneensa seuratukihakemuksen, joka lajiliiton näkökulmasta tuntui ”parhaalta hakemukselta ikinä”. Kyseessä oli Kuortane Golfin masinoima Perheenä pelaamaan (PePe) toiminta, joka jatkuu edelleen onnistuneessa yhteistyössä laajan toimijajoukon kanssa.

Monipuolista, eri ikäisille tarkoitettua harrastustoimintaa järjestävät Kuortane Golf (KuGo), Kuortaneen Kunnon keilajaosto (KuKu), MLL:n Kuortaneen paikallisyhdistys ja Kuortaneen Latu (Kuola). Taloudellista tukea toiminta saa (2017- 2018) Kuortaneen kunnan sivistyslautakunnalta ja Oma Säästöpankilta.

PePen puuhamies alusta alkaen on ollut Pasi Puttonen, Kuortaneen Urheiluopiston liikunnanopettaja, Kuortane Golfin puheenjohtaja, hiihdonopettaja ja hiihdonopettajien kouluttaja.

Puttonen kertoo idean lähteneen liikkeelle itsekkäistä syistä.

– Kahden pojan isänä ryhdyin miettimään, miten harrastuksia voisi yhdistää ja ajankäyttöä järkeistää. Kyselin muiltakin äijiltä ja äideiltä, voisimmeko kaikki harrastaa yhdessä kerran tai kaksi viikossa. Tuuman edetessä mukaan valikoituivat tahot, joissa aikuisilla ja lapsilla on muutenkin luontevasti yhteistä liikkumiseen liittyvää, kaikille sopivaa, monipuolista ja ympärivuotista toimintaa.

PePe on muokkautunut noin kerran viikossa toteutuvaksi toiminnaksi.

–  Mahdollisimman paljon pyritään olemaan ulkona, vain pahimpana rospuuttokautena ollaan sisällä. Vuosien aikana on tehty yhtä ja toista; leikkejä, pelejä, golfia, minigolfia, frisbee-golfia, uintia, keilausta, laskettelua, beach volleyta, lumikenkäilyä, retkeilyä, temppuilua, laskiais- ja talviriehaa, lautailua ja niin edelleen, luettelee Puttonen.

Seuratoiminnassa PePe yhdistetään junioriharjoituksiin. Loma-ajat on pyhitetty perhe-elämälle, silloin ei järjestettyä toimintaa ole.

– Osallistujamäärä on vaihdellut vesikelikerran nollasta noin neljäänkymmeneen. Kokeileminen on aina ilmaista. Kustannus veloitetaan kausimaksuna, joka yhdeltä aikuiselta lapsineen on 50 euroa/vuosi, ja kahdelta tai useammalta aikuiselta lapsineen 100 euroa. Maksu sisältää ohjatut kokoontumiset ja harjoitukset, golfin pelikierrokset ja green cardin suoritusmahdollisuuden sekä pääsääntöisesti myös välineet.

– Meidän mielestä hinta on sopuisa. Aivan mahtavaa olisi tietysti saada yhteistyökumppani, joka tukisi niitä perheitä, joille viisikymppiä tai satanen on liikaa.

Puttonen kaavailee jo toiminnan laajentamista.

– Uskon tähän kovasti. Olennaisinta on löytää vetureiksi sopivat tyypit, jotka oikeasti ovat innokkaita. Kumppanuuksia voisivat olla esimerkiksi 4H, Partio, kalastusseura, urheiluseuran eri jaostot ja Kuortaneen Urheiluopisto, jonka liikuntaneuvoja-opiskelijat tosin ohjaavat jo nykyään MLL:n ja KuKu:n keilajaoston toimintaa ja saavat niistä opintopisteitä. Eri ikäisten tavoittamiseksi tietoa välitetään somessa ja lehti-ilmoittelulla, mutta paras konsti on pyytää ottamaan kaveri tai naapuriperhe mukaan.

Kuortane Golf Perheenä pelaamaan

 

Suomen Golfliitto käynnisti Perheenä pelaamaan -toiminnan siivittämänä yhdessä Keilailuliiton ja Ski Sport Finlandin kanssa Move Kids Up & Down -hankkeen, jonka osana toteutetaan uudenlainen ympärivuotinen perheliikuntaohjelma kymmenellä paikkakunnalla 2017-2018.