Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
01.11.2017 | Olympiakomitea

100 päivää PyeongChangin olympialaisiin – menestyspotentiaali kasvanut edellisistä kisoista

PyeongChangin olympialaiset käynnistyvät Etelä-Koreassa tasan sadan päivän päästä. Suomen joukkueen menestyspotentiaali on tämänhetkisen arvion mukaan parempi kuin neljä vuotta sitten Sotšin olympialaisissa. Suomen joukkue esiintyy kisoissa ensimmäistä kertaa kotimaisen Luhta Sportswear Companyn Icepeak-vaatemallistossa.

Olympiakomitean tavoite on saavuttaa kymmenen mitalia seuraavista kaksista olympialaisista. PyoengChangin osalta huippu-urheiluyksikön laskema, viime kauden tuloksiin pohjautuva ennuste on kuusi mitalia.

– Mitalimahdollisuuksien määrä on selkeästi kasvanut Sotšin olympialaisista, joista saavutimme viisi mitalia. Erityisesti top 8 -urheilijoiden määrää on saatu nostettua, toteaa huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski.

– Mitalipotentiaali on vahvasti naisurheilijoiden ja harvojen huippuyksilöiden varassa. Nousevia lahjakkuuksia löytyy muun muassa yhdistetystä ja lumilautailusta, jatkaa Kojonkoski.

Suomen joukkueen kokoonpano tulee olemaan 100-120 urheilijaa. Urheilijoita valitaan kisajoukkueeseen 19.12. sekä 24.1. Lisäksi naisten jääkiekkojoukkue nimetään tammikuun puoleen väliin mennessä ja miesten joukkue 22.1.

Joukkueen vaatemallisto henkii modernia ja raikasta suomalaisuutta

Suomen olympiajoukkueen vaatemalliston on suunnitellut ja valmistanut ensimmäistä kertaa Luhta Sportswear Company. Icepeak-vaatemallisto on saanut inspiraationsa Suomen puhtaasta luonnosta, Lapin mystiikasta ja neljästä vuodenajasta, ja se kattaa kaikki urheilijoiden edustus-, vapaa-ajan, harjoittelu- ja lämmittelyasut varsinaisen urheilusuorituksen ulkopuolella.

Luhta Sportswear Companyn ja Olympiakomitean yhteistyö kattaa PyeongChangin lisäksi myös kahdet seuraavat olympialaiset Tokiossa 2020 ja Pekingissä 2022.

Penkkiurheilijoille kattavin olympiatarjonta koskaan

Helmikuussa käytäviä PyeongChangin olympialaisia voi seurata Suomessa sekä Discoveryn että Ylen kanavilta. TV-talo Discoverylla on kaikki oikeudet ja Yle on hankkinut oikeudet kaikkeen muuhun paitsi miesten jääkiekkoon.

Suomalaiselle urheilufanille on tarjolla kaikkiaan lähes 2 400 tuntia ohjelmaa olympialaisista. Discoveryn pääkanavat olympiaohjelmistolle ovat TV5 ja Eurosport Player, Ylellä puolestaan Yle Areena kokonaisuus, TV2 ja Yle Puhe.