Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
28.11.2017 | Olympiakomitea

EOC:n uusi hallitus valittiin

50 maata kokoontui 24.-25.11.2017 Zagrebissa, Kroatiassa Euroopan Olympiakomiteoiden (EOC) 46. vuosikokoukseen. Kokouksen yhteydessä pidettiin hallituksen vaalit, jonne Suomen Olympiakomitean varapuheenjohtaja Susanna Rahkamo oli ehdolla, mutta ei tullut valituksi.

Hallitukseen valittiin 12 jäsentä, joista 10 oli miehiä ja kaksi naista, ehdokkaita oli yhteensä 23. Lisäksi uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin tanskalainen Niels Nygaard. Pohjoismaista väriä hallitukseen tuo Islannin Liney Rut Hall dorsdottir. Puheenjohtajana jatkaa slovenialainen Janez Kocijancic.

Suomen Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salosen mielestä Susanna Rahkamo oli Suomesta paras mahdollinen ehdokas EOC:n hallitukseen.

– Susannan kilpaurheilutausta, vahva kokemus urheiluvaikuttamisesta, yhdistettynä innovatiiviseen johtamiseen, olisi ollut loistava lisä EOC:n hallitukseen. Lisäksi hyvän hallinnon viestin viemiseksi olisi ollut tärkeää lisää naisenergiaa päättämään urheilun tulevaisuudesta Euroopassa. Valitettavasti Rahkamo ei tällä kertaa tullut valituksi, mutta työ suomalaisedustuksen vahvistamiseksi kansainvälisille paikoille jatkuu, sanoo Salonen.

EOC on eurooppalaisten olympiakomiteoiden yhteenliittymä, joka edistää kilpa- ja huippu-urheilua sekä liikuntaa Euroopassa. EOC järjestää neljän vuoden välein Euroopan kisat (The European Games) sekä kahden vuoden välein Euroopan nuorten olympiafestivaalit (European Youth Olympic Festival, EYOF). Vuokatti on valittu vuoden 2021 talvi EYOF-kisojen isäntämaaksi.

Voit lukea lisää vaaleista täältä 

Kuva Euroopan Olympiakomiteat.