Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
02.12.2017 | Olympiakomitea

Urheilugaalan varsinaisten palkintoluokkien ehdokkaat julkistettiin

Urheilugaalan varsinaisiin palkintoluokkiin kuuluvat ehdokkaat julkistettiin Ylen suorassa lähetyksessä 2.12. Kuuden eri kategorian ehdokkaista Suuri raati äänestää seuraavan kuukauden aikana voittajat, jotka palkitaan Uno-palkinnolla 18.1. järjestettävässä Urheilugaalassa. Samalla käynnistyi Sykähdyttävin urheiluhetki 2017 yleisöäänestyksen finaalivaihe.

Tammikuussa järjestettävän historian 11:nnen Urheilugaalan palkintoehdokkaat julkistettiin lauantaina 2.12. Ehdokkaita on kaikkiaan 22 kuudessa eri kategoriassa: Läpimurto, Taustavoima, Urheiluilmiö, Urheilukulttuuri, Vuoden urheiluseura sekä Suomen liikkuvin kunta. Näistä ehdokkaista yhteiskunnan eri aloilta koostuva 300 hengen Suuri raati äänestää voittajat, jotka palkitaan Urheilugaalassa 18. tammikuuta hopeoiduilla Uno-palkinnoilla.

Lisäksi käynnistyi vuoden Sykähdyttävimmän urheiluhetken yleisöäänestyksen toinen vaihe. Ensimmäisestä äänestyksestä 10 eniten ääniä saanutta ehdokasta esiteltiin tänään ja finaalivaiheesta eniten ääniä saanut hetki palkitaan Urheilugaalassa.

Tänä vuonna mukana nähdään kolme uutta ja uusittua palkintoluokkaa: Urheiluilmiö ja Urheilukulttuuri ja Suomen liikkuvin kunta. Lisäksi uutena erikoispalkintoluokkana nähdään Suomen aktiivisin työpaikka -palkinto. Urheilugaalan pääsihteerin Riia Martinojan mukaan uudistusten tavoitteena on selkeyttää ja ajankohtaistaa palkitsemisjärjestelmää.

– Haluamme huomioida urheilun ja liikunnan kenttää hyvin laaja-alaisesti ja siten, että palkintoluokat koskettavat mahdollisimman monia suomalaisia. Huippu-urheilun lisäksi kuntoliikunta ja ihmisten hyvinvointiin liittyvät alueet ovat suomalaisia lähellä. Monet urheilutapahtumat ja ajankohtaiset ilmiöt taas liittyvät usein yhteiskuntaan yleiselläkin tasolla, Martinoja kertoo.

Urheilugaalan palkintolautakunta on taho, joka on nimennyt ehdokkaat eri palkintoluokkiin. Tänä vuonna niin ehdokkuuskeskusteluissa kuin ehdokaslistassa nousi selvästi esille päättyvään Suomi 100 -juhlavuoteen osuneet useat urheilun arvokisatapahtumat.

– Suomessa on osattu kautta historian järjestää urheilutapahtumia. Tänä vuonna  meillä oli useita urheilun arvokisoja. Näiden tapahtumien sekä suomalaisten urheilijoiden onnistumisia ja menestystä pääsemme juhlimaan yhdessä tammikuussa Urheilugaalassa, Martinoja toteaa.

Varsinaisten palkintoluokkien lisäksi Urheilugaalassa palkitaan Urheilutoimittajain Liiton jäsenten äänestyksen perusteella Vuoden Urheilija, Vuoden Joukkue, Vuoden Valmentaja ja Vuoden Urheilija -valiokunnan valitsema Vuoden Nuori Urheilija. Lisäksi Urheilugaala jakaa tänä vuonna muun muassa Elämänura, Esikuva ja Urheilun hyväntekijä erikoispalkinnot. Suomen Urheilumuseosäätiö valitsee Hall of Fame -palkinnon saajat ja Olympiakomitean johtama asiantuntijaraati Suomen Aktiivisimman työpaikan.

Katso kaikki Urheilugaalan palkintoluokkien ehdokkaat täältä

 

Urheilugaalan varsinaiset palkintoluokat
Läpimurto
Taustavoima
Urheiluilmiö
Urheilukulttuuri
Vuoden urheiluseura
Suomen liikkuvin kunta
Näiden luokkien ehdokkaista valitaan voittajat Suuren raadin äänestyksellä. Alla muut Urheilugaalan palkintoluokat sekä tahot, jotka valitsevat voittajat. Kaikkien palkintoluokkien voittajat palkitaan Uno-pokaalilla tammikuun 18. Urheilugaalassa.

Olympiakomitean johtama asiantuntijaraati
Suomen Aktiivisin työpaikka

Suomen Urheilugaalan erikoispalkinnot
Elämänura
Urheilun hyväntekijä
Esikuva
(myös muut erikoispalkinnot mahdollisia)

Urheilutoimittajain Liiton valinnat ja äänestys

Vuoden Nuori Urheilija
Vuoden Joukkue
Vuoden Valmentaja
Vuoden Urheilija

Suomen Urheilumuseo -säätiön Hall of Fame -toimikunnan valinnat 
Suomen urheilun Hall of Fame

Yleisöäänestys
Sykähdyttävimmän urheiluhetken 2017 kymmenen eniten ääniä saanutta ehdokasta löytyy Urheilugaalan sivuilta ja tästä linkistä.