Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
04.12.2017 | Seuratoiminta

Innostava valmentaja ja sitkeä ratamestari Mikko Eskola on vuoden vakuuttavin seuratoimija

Tampereen Pyrinnön suunnistusaktiivi Mikko Eskola on Vuoden 2017 vakuuttavin seuratoimija. Eskola sai suurimman äänisaaliin kuuden finalistiehdokkaan joukosta. Ehdokkaita oli lähes 800 yli 50 eri lajista. Palkinnon kautta Suomen Olympiakomitea ja OP haluavat kiittää seuratoimijoita, jotka tekevät arvokasta työtä.

Eskolaa kuvaillaan muun muassa väsymättömäksi ratamestariksi, harjoitusten ja kilpailujen järjestäjäksi ja nuorten leirien kantavaksi voimaksi. Hän on määrätietoisella valmentajan otteellaan kasvattanut lapsia ja nuoria oravapolulta suurviestien voittoihin ja jopa nuorten maailmanmestariksi.

− Kyllä tuntuu hienolta. Innostukseni juontaa juurensa junioriajoilta. Vanhin veljeni oli valmentajana ja valmennus oli siihen aikaan vain kilometrejä paperilla, ei ollut taidon kehittämistä. Haluan auttaa nuoria, että ihan kaikkea ei tarvitse opetella kantapään kautta, kuten minun aikanani, Eskola kuvailee.

− Nuorille leirit, kaverit ja kisareissut ovat tärkeitä, ja haluan olla myös niitä järjestämässä ja tarjoamassa elämyksiä.

Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristin viime vuonna saanut ja yli 30 vuotta suunnistuksen parissa töitä tehnyt Eskola innostuu valmennuksesta yhä edelleen.

− Tekemiselleni on tunnusomaista huumori ja yllätyksellisyys. Ei tehdä niin kuin aina ennenkin on tehty, vaan täytyy olla jotain jujua. Kun on nuorempiensa mukana, ja tekee sitä, mistä nauttii, niin pysyy itsekin nuorena.

Eskolan seuran Tampereen Pyrinnön suunnistusjaosto saa OPn 1200 euron stipendin. Toiseksi eniten ääniä saanut jääkiekkovalmentaja Markku Lappi (Kiekkoympyrät-80) saa seuralleen 800 euron stipendin ja kolmas, 500 euron palkinto menee Dream Team Cheerleaders DTC ry:n Josefina Palvalinille. Palkitut saavat myös kutsut Suomen Urheilugaalan.

Tiistaina 5.12. vapaaehtoiset ja vapaaehtoistyö ovat erityisessä valokeilassa, kun Suomessa vietetään Vapaaehtoisten päivää.

− Joka kolmas suomalainen tekee vapaaehtoistyötä. On hienoa olla mukana kiittämässä seuratoimijoita, jotka ovat tehneet useita satoja tunteja liikunnan ja urheilun edistämiseksi. Ilman näitä aktiivisia ihmisiä ei olisi seuratoimintaa, toteaa seuratoiminnan asiantuntija Eija Alaja Olympiakomiteasta.

Äänestyksen tulosjärjestys:

  1. Mikko Eskola, Tampereen Pyrintö, suunnistus
  2. Markku Lappi, Kiekkoympyrät-80, jääkiekko
  3. Josefina Palvalin, Dream Team Cheerleaders DTC ry
  4. Sini Forsblom, Hyvinkää Ringette
  5. Petteri Monni, Jyväskylän Kenttäurheilijat, yleisurheilu
  6. Tuija Höysniemi, Leppävaaran Pyrintö, koripallo