Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
18.12.2017 | Olympiakomitea

Kerro mielipiteesi: mikä on keskeistä tulevissa vaaleissa?

Ensi vuonna poliittisella asialistalla ovat kahdet liikuntapoliittisesti merkittävät vaalit.

Näillä näkymin lokakuussa valitaan maakuntavaltuustot, jotka päättävät muun muassa sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä. Samalla liikuntatoimi pysyy kuntien vastuulla. Tärkeä kysymys liikunnan osalta on ainakin se, miten tulevaisuudessa maakunnan järjestämien sote-palveluiden ja kuntien – sekä seurojen, yhdistysten, yritysten ja yksityisten ihmisten – järjestämien liikuntapalveluiden välillä toimivat palveluketjut. Toisin sanoen, onko meillä laadukasta ja helppoa elintapaohjausta, joka edistää hyvinvointia, sairauksien parantamisen ja sosiaalisten ongelmien korjaamisen lisäksi.

Myös huippu-urheilun kannalta maakunnat ovat tärkeitä: suuri osa urheilijoistamme ponnistaa menestykseen urheiluakatemian tai urheiluopiston valmennuskeskuksen kautta. Akatemioita ja valmennuskeskuksia on ympäri Suomea. Jokaisella alueella voidaan myös muilla tavoin kehittää urheilun yhteistyötä, olosuhteita ja osaamista. Jokainen urheilija on jostain maakunnasta kotoisin, ja Suomen huippu-urheilumenestyksellä onkin erittäin suurelta osin alueellinen perusta.

Ensi vuonna alkaa valmistautuminen myös eduskuntavaaleihin. Ne järjestetään vuonna 2019. Myös tähän liittyy merkittäviä liikuntapoliittisia kysymyksiä. Tulevana keväänä eduskunta päättää liikuntapoliittisesta selonteosta. Miten puolueet ja ehdokkaat aikovat toteuttaa sen linjauksia? Miten Suomessa edistetään liikuntaa, terveellisiä elintapoja ja siilotonta ajattelua hyvinvoinnista? Entä miten saadaan tuettua huippu-urheilumenestystä – iloa, inspiraatiota ja yhteenkuuluvuutta koko maahan?

Olympiakomitea ja liikunta- ja urheiluyhteisö vaikuttavat vaaleissa muun muassa tarjoamalla puolueille ja ehdokkaille tietoa ja teemoja liittyen liikuntaan ja urheiluun. Lisäksi järjestetään tapahtumia ja muuta yhteydenpitoa poliittisen kentän kanssa. 

Voit vaikuttaa liikunta- ja urheiluyhteisön vaalivalmistautumiseen kertomalla liikuntapoliittisista näkemyksistäsi täällä >>