Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
10.01.2018 | Huippu-urheilu

Penkkiurheilijan kissanpäivät alkavat pian – näin elät mukana olympiahuumassa

PyeongChangin talviolympialaiset ovat penkkiurheilevalle kansalle kaikkien aikojen kisat. Discovery Networks ja Yle lähettävät Etelä-Koreasta lähes 2 400 tuntia ohjelmaa. Aikaero Etelä-Koreaan on 7 tuntia, mikä tarkoittaa sitä, että ensimmäiset kisatapahtumat alkavat Suomen aikaa jo aamuyöstä.

Suomessa olympialaisten kaikki oikeudet omistavan Discovery Networksin olympialähetysten pääkanavina toimivat vapaasti katsottava TV5 sekä digitaalinen palvelu Eurosport Player. Leijonien pelit näkyvät tv:ssä yksinoikeudella näissä molemmissa, ja Eurosport Player onkin ainoa palvelu Suomessa, joka lähettää kaiken olympialaisista mukaan lukien myös miesten jääkiekon. Discovery Networksin kanavista kisoja voi seurata myös Kutoselta sekä Eurosportin tv-kanavilta.

Ylellä on televisiointioikeudet kaikkiin muihin lajeihin, paitsi miesten jääkiekkoon. Olympialaisten pääkanavana toimii totutusti Yle TV2. Televisiosta ja Yle Areenasta tulee lähetystä Ylen mukaan yli 650 tuntia. Radiossa olympialaisten tunnelmaan voi virittäytyä kaikkiaan 215 tunnin ajan aamusta aina myöhäiseen iltaan asti. Yle tuo olympialaisiin uuden Korea tunnissa -ohjelman, joka lähetetään Pasilasta suorana studioyleisön edessä klo 18-19.

Klo 19-21 välisenä aikana Discovery Networksin kanavilla on yksinoikeus tv-lähetyksiin. Tällöin TV5:lta tulevat päivittäin Päivän parhaat -ohjelma ja heti sen perään klo 20-21 Jääkiekkostudio.

Miesten jääkiekko-otteluita voi seurata TV5:n, Eurosport Playerin ja Eurosport 2-kanavan lisäksi radiosta Yle Puheen taajuudelta. Naisten jääkiekkoa voi seurata Ylen tv-kanavilta, Yle Areenasta, Eurosport Playerista, Yle Puheelta sekä Eurosportin tv-kanavilta. Myös TV5 esittää naisten jääkiekosta koosteita.

Jos 2 400 tuntia olympialähetystä tv:ssä ja digitaalisissa alustoissa ei vielä riitä, voi todellinen olympiafani suunnata myös sosiaalisen median syövereihin. Sekä Discovery että Yle lähettävät PyeongChangiin myös somelähettiläänsä. Eurosportin ja TV5:n Youtubesta tutut tubettajat Mikael Sundberg eli Mikirotta ja Roni Bäck sekä Ylen Kioski-tiimi välittävät olympiafiiliksiä somekansalle kenties hieman uusistakin näkövinkkeleistä.

Lue lisää Discoveryn olympiatiimistä: TV5:n ja Eurosportin olympiatiimissä huippunimiä.

Lue lisää Ylen olympiatiimistä: Uskomaton ilotulitus alkaa helmikuussa – lähes tuhat tuntia olympialaisia Ylen kanavilla.