Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
28.01.2018 | Huippu-urheilu

Suomen talviolympiajoukkuetta täydennettiin neljällä urheilijalla

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on täydentänyt Suomen joukkuetta PyeongChangin talviolympialaisiin 9.-25.2.2018. Joukkueeseen nimettiin maastohiihtäjät Perttu Hyvärinen ja Lari Lehtonen, mäkihyppääjä Jarkko Määttä sekä freestylehiihtäjä Anni Kärävä. Suomen joukkueeseen on nyt nimetty 102 urheilijaa 11 eri lajissa.

-Kuluneen viikonlopun katsastukset toivat lisäselvyyttä tilanteeseen maastohiihdon ja mäkihypyn osalta. Freestylehiihdossa saimme yhden maapaikan lisää, ja siihenkin oli jo valmiina valintakriteerit täyttävä urheilija, kertoo Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski.

Kojonkosken mukaan joukkue on nyt valintojen osalta lopullisessa muodossaan.

-Joukkuevalinnat on nyt tehty ja meillä on koossa vahva ja yhtenäinen joukkue, jonka lisäksi meillä on useammassa lajissa erinomaisia urheilijoita myös kotimaassa siltä varalta, että viime hetken muutoksia joudutaan tekemään, Kojonkoski sanoo.

Kärävä ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt olympiaedustaja

Kansainvälinen Hiihtoliitto FIS myönsi Suomelle lisäpaikan naisten freestylehiihtoon, ja tälle paikalle Huippu-urheiluyksikkö valitsi slopestylelaskija Anni Kärävän. 28.4.2000 syntyneestä Kärävästä tulee näin ollen joukkueen kuopus ja ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt suomalainen olympiaurheilija. Kun Suomen joukkueen vanhin urheilija Tomi Rantamäki on syntynyt vuonna 1968, lähtee Suomesta kisoihin viidellä eri vuosikymmenellä syntyneitä urheilijoita.

– Urheilu yhdistää suomalaisia läpi sukupolvien ja erilaisten taustojen. Me olemme koko Suomen olympiajoukkue, ja joukkueen urheilijoiden kotipaikka- ja ikäjakaumakin kuvastaa tätä erinomaisesti, sanoo Kojonkoski.