Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
29.01.2018 | Huippu-urheilu

Lumoava tekee Suomen olympiajoukkueen virallisen kisakorun

Korubrändi Lumoava on valittu Suomen Olympiakomitean viralliseksi yhteistyökumppaniksi ja PyeongChangiin matkaavan olympiajoukkueen korutoimittajaksi. Lumoava on toteuttanut olympiajoukkueelle virallisen kisakorun nimeltä Loisto sekä samannimisen korusarjan, jonka myynnillä tuetaan Suomen urheiluakatemioiden toimintaa.

Olympiajoukkueen virallisen kisakorun on suunnitellut Lumoavan muotoilija ja Vuoden kultaseppä 2013 Carina Blomqvist. Loisto-korun inspiraationa ovat toimineet Olympiakomitean logossakin esiintyvät tähdet, yksilöllisyys ja yhteisöllisyys.

– Kun katson Olympiakomitean uuden ilmeen tähtiä, muodostavat ne mielestäni tähtitaivaan tai -laivueen, jossa jokainen yksittäinen tähti on osa suurempaa kokonaisuutta. Yhdessä nämä tähdet muodostavat vahvan pohjan, jota huippu-urheilussa vaaditaan. Jokaisen olympiaurheilijan taustalta löytyy suuri tukijoukko, jota ilman menestys ei olisi mahdollista. Näin on myös korun valmistuksessa; suunnittelijan idea on vasta pieni alku matkalla lopulliseen tulokseen, kertoo korumuotoilija, Vuoden kultaseppä 2013, Carina Blomqvist.

Virallisen kisajoukkueen korun lisäksi Lumoava tuo keväällä markkinoille kuluttajille suunnatun Loisto -korusarjan sekä -heijastimen, joiden myynnillä tuetaan tulevaisuuden nuoria urheilijalupauksia. Jokaisesta myydystä Loisto -sarjan korusta lahjoitetaan viisi euroa ja heijastimesta yksi euro nuorten urheilun edistämiseen Suomen urheiluakatemioissa.

– Innostuimme Lumoavalla Olympiakomitean kumppanuudesta, sillä suomalainen huippu-urheilu on tarjonnut meille kaikille unohtumattomia hetkiä ja tunteita. Kun lisäksi yhteistyön kautta löytyi mahdollisuus auttaa tulevaisuuden urheilijalupauksia, päätös yhteistyöstä tuntui luonnolliselta, sanoo Lumoavaa valmistavan Saurum Oy:n toimitusjohtaja Mikko Pessi.

– Olympialaisiin pääseminen on monelle urheilijalle unelmien täyttymys ja konkreettinen tulos tehdystä työstä. Lumoavan suunnittelema koru symboloi hienolla tavalla olympiajoukkueeseen kuulumisen ainutlaatuisuutta. Nykyiset huippu-urheilijat pääsevät pian loistamaan olympianäyttämöillä, samaan aikaan kun nuorten urheilijoiden työ unelmien eteen jatkuu eri puolilla Suomea urheiluakatemioissa, toteaa olympiajoukkueen liiketoimintapäällikkö Ville Köngäs.