Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
07.02.2018 | Huippu-urheilu

Janne Ahonen kantaa Suomen lippua talviolympialaisten avajaisissa

Mäkihyppääjä Janne Ahonen tekee suomalaista urheiluhistoriaa PyeongChangin talviolympialaisissa Etelä-Koreassa. 40-vuotias Ahonen on ensimmäinen suomalaisurheilija, joka osallistuu seitsemännen kerran Olympialaisiin, ja myös ensimmäinen urheilija, joka on kaksi kertaa kantanut Suomen lippua Olympialaisten avajaisissa. Hän kantoi Suomen lippua myös vuonna 1998 Naganossa.

-Jannen valinta lipunkantajaksi PyeongChangissa oli itsestään selvä päätös. Arvokas tehtävä tekee kunniaa hänen uralleen. Jannen menestystarina on tärkeä osa suomalaista urheiluhistoriaa, perustelee Suomen joukkueen johtaja Mika Kojonkoski

Ahonen itse pitää lipunkantoa arvokkaana tehtävänä.

– Ilman muuta olin heti valmis kunniatehtävään, kun pyyntö tuli. Kannetaan lippua selkä suorana. Onhan tässä sekin, että olen viimeksi kantanut lippua 20 vuotta sitten Olympialaisten avajaisissa, joten on tämä vähän ihmeellinen asia itsellenikin, Ahonen sanoo.

 

PyeongChang2018 kisasivut