Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
12.02.2018 | Huippu-urheilu

Suomalaiset PyeongChangissa tiistaina 13.2.

Tiistaina PyeongChangin olympialaisissa nähdään Kanadaa vastaan pelaavan naisten jääkiekkojoukkueen lisäksi säiden salliessa tusina muitakin urheilijoita. Alppihiihto yritetään käynnistää nyt miesten alppiyhdistetyllä Andreas Romarin kera, lumilautailussa on miesten halfpipen karsinnan vuoro ja maastohiihtäjien oktetti kisaa sprintissä.

Aikataulu (ajat Suomen aikaa)
4:30 Alppihiihto, miehet, alppiyhdistetyn syöksy (Andreas Romar)
6:30 Lumilautailu, miehet, halfpipen karsinta (Janne Korpi, Markus Malin, Peetu Piiroinen)
8:00 Alppihiihto, miehet, alppiyhdistetyn pujottelu (Andreas Romar)
9:40 Jääkiekko, naiset, Kanada – Suomi
10:30 Maastohiihto, naiset, sprintti  (Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski, Aino-Kaisa Saarinen)
11:05 Maastohiihto, miehet, sprintti  (Ristomatti Hakola, Martti Jylhä, Iivo Niskanen, Lauri Vuorinen)

Andreas Romar
Alppihiihto, alppiyhdistetty

Toisissa Olympialaisissaan kilpaileva Romar laskee alppiyhdistetyn avaavassa syöksylaskussa numerolla 37 kaikkiaan 65:n kilpailijan joukossa.

Janne Korpi, Markus Malin, Peetu Piiroinen
Lumilautailu, halfpipe

Korpi on mukana jo neljänsissä Olympialaisissaan, Vancouverin hopeamies Piiroinen kolmansissaan, kuten myös Malin. Karsintakilpailussa on mukana 29 kilpailijaa, joista kahden laskun jälkeen finaaliin selviää 12 parasta.

Peetu Piiroinen:
– Aika vähän on tuntumaa pipeen, kun olen laskenut enemmän slopestylea. Mutta aika pitkäänhän tässä on tullut laskettua, joten eiköhän ne temput sieltä tule vanhasta muistista. Odotan tosi kovatasoista kisaa. Olen tosi tyytyväinen, jos pääsen finaaliin.

Kanada – Suomi

Jääkiekko, naiset
Naisten Olympiaturnaus käynnistyi Suomen osalta 1-3 -tappiolla Yhdysvalloille, Kanada puolestaan voitti avausottelussaan venäläiset 5-0. Naisten jääkiekkojoukkue pelaa lohkossa A. Lohkon kaksi parasta selviää suoraan välieriin ja lohkon kolmas sekä neljäs pelaavat puolivälierät B-lohkon kahta parasta vastaan.

Jenni Hiirikoski:
– Jokaista jännitti turnauksen avausmatsi, mutta energia saatiin kuitenkin jo avauspelissä suunnattua oikeisiin asioihin. Sopivasti jäi vähän harmittamaan, otetaan opiksi niistä hetkistä. Pientä huolellisuutta lisää. Kanada on hyvin luisteleva joukkue ja saamme tehdä kovan määrän töitä.

Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski, Aino-Kaisa Saarinen
Maastohiihto, sprintti

Skiathlonista pronssia voittaneelle Pärmäkoskelle olympiastartti on uran kahdeksas, Niskaselle (skiathlonin 16:s) seitsemäs ja Matintalolle (skiathlonin 24:s) toinen. Avauskilpailunsa Koreassa kilpailevalle Saariselle olympiastartti on jo puolestaan uran 16:s neljänsissä Olympialaisissa.

Aino-Kaisa Saarinen:
– Mukava päästä avaamaan Olympialaiset omalta osaltani. Olen saanut valmistavat harjoitukset tehtyä hyvin. Mieliala on ollut hyvä ja Kristan mitali toi meille lisää positiivista meininkiä. Jännitys nousee ja hyvällä fiiliksellä lähden tekemään kauden parasta hiihtoa. Rata on haastava ja siinä pitää osata hiihtää monipuolisesti. Toisen nousun loppuosa tulee olemaan yksi ratkaiseva paikka.

Ristomatti Hakola, Martti Jylhä, Iivo Niskanen, Lauri Vuorinen
Maastohiihto, sprintti

Vuorinen ja Hakola tekevät ensimmäiset olympiastarttinsa. Martti Jylhälle Olympialaiset ovat toiset ja kisastartti kolmas. Jo skiathlonissa 19:nneksi hiihtäneelle Niskaselle olympiastartti on uran seitsemäs toisissa kisoissa.

Martti Jylhä:
– Aika peruslatu sprinttiin: pari jytäkkää nousua ja laskut, joissa ei pääse huilaamaan. Veikkaan, että ensimmäisessä nousussa hiihdetään melko kovaa ja toisessa pitäisi hiihtää vielä kovempaa. Kovakuntoiset pärjää, hyvä latu.