Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
14.02.2018 | Huippu-urheilu

Suomalaiset PyeongChangissa torstaina 15.2.

Torstaina edessä on yksi kisojen vilkkaimmista suomalaispäivistä, kun mukana ovat molemmat jääkiekkojoukkueet sekä 12 yksilöurheilijaa.

Jääkiekossa miehet avaavat turnauksen Saksaa vastaan ja naiset päättävät alkulohkonsa venäläisiä olympiaurheilijoita vastaan. Anton Lindfors on mukana lumilautacrossissa ja Andreas Romar uudelleen aikataulutetussa syöksylaskussa. Maastohiihdossa päivän kilpailuna on naisten 10 km vapaalla hiihtotavalla ja ampumahiihdossa kisaavat sekä naiset että miehet.

Aikataulu (ajat Suomen aikaa)

4:00 Lumilautailu, miehet, cross, (Anton Lindfors)
4:30 Alppihiihto, miehet, syöksylasku (Andreas Romar)
5:10 Jääkiekko, miehet, Suomi – Saksa
8:30 Maastohiihto, naiset, 10 km (v) (Laura Mononen, Krista Pärmäkoski, Riitta-Liisa Roponen)
9.40 Jääkiekko, naiset, Suomi – Venäläiset olympiaurheilijat
10:15 Ampumahiihto, naiset, 15 km (Mari Laukkanen, Suvi Minkkinen, Kaisa Mäkäräinen, Laura Toivanen)
13:00 Ampumahiihto, miehet, 20 km (Tuomas Grönman, Olli Hiidensalo, Tero Seppälä)

 

Anton Lindfors
Lumilautacross

Anton Lindforsille Olympialaiset ovat uran toiset. Sotšissa Lindfors oli 13:s. Miesten lumilautacrossissa lasketaan ensin sijoitteluerät, joiden mukaan kilpailijat sijoitetaan kahdeksaan neljännesvälierään. Niistä erien kaksi parasta etenee puolivälieriin ja sieltä jälleen erien kaksi parasta välieriin. Välieristä kustakin kaksi parasta selviytyy finaaliin ja kaksi muuta pikkufinaaliin (sijat 5-8).

Andreas Romar
Syöksylasku

Romar avasi Olympialaiset tiistaina alppiyhdistetyn 24:nnella tilalla. Jo kertaalleen siirretyn syöksylaskun harjoituksissa suomalainen oli sijoilla 32-43.

Suomi – Saksa
Jääkiekko, miehet

Kolmen alkulohkon voittajat sekä paras lohkokakkonen selvittävät itsensä suoraan puolivälieriin. Loput kahdeksan joukkuetta pelaavat neljännesvälierissä. Joukkueet rankataan pudotuspeleihin alkulohkojen jälkeen seuraavassa järjestyksessä: lohkosijoitus, sarjapisteet, maaliero ja tehdyt maalit.

Lauri Marjamäki:
– Saksa on erittäin luisteluvoimainen, fyysinen ja kurinalainen joukkue. Siihen pitää olla valmis. Valmennus on tutkinut Saksaa aika paljonkin, mutta kaikkea siitä ei viedä joukkueelle. Menemme oma peli edellä. Ennen kaikkea pitää saada omat jutut näkyviin.

Jukka Peltola:
– Ei kyllä jännitä yhtään. Olen todella innoissani siitä, että pelit alkavat. Raaka totuus on, että täälläkin pelataan kolme kertaa 20 minuuttia. Se on jääkiekkoa, ei sen ihmeellisempää. Minulla on tosi luottavainen fiilis tämän joukkueen kanssa.

Laura Mononen, Krista Pärmäkoski, Riitta-Liisa Roponen
Maastohiihto, 10 km (vapaa)

Skiathlonin pronssinaiselle ja sprintissä välieriin hiihtäneelle Pärmäkoskelle on luvassa uran yhdeksäs olympiastartti ja Monoselle toinen (skiatholnissa 19:s). Viidensissä Olympialaisissaan kilpaileva Roponen debytoi PyeongChangissa tällä matkalla. Kisastartti on Roposen olympiauran 13:s. Matkalle ilmoitettu Karttu Niskanen jättää kilpailun väliin.

Krista Pärmäkoski
– Väliaikalähtö sopii minulle mainiosti. Saa työskennellä yksin ja mennä omalla taktiikalla. Latuprofiili sopii hyvin: on vauhdikkaita laskuja ja rytmiä pitää pystyä pitämään.

Riitta-Liisa Roponen:
– Olen keskittynyt tähän kilpailuun täysillä, onneksi päivä koittaa nyt. Ladussa on paljon työpätkää, alamäet pitää ottaa tarkasti. Ihan haastava latu.

Suomi – Venäläiset olympiaurheilijat
Jääkiekko, naiset

Suomi on hävinnyt alkusarjan ottelunsa USA:lle 1-3 ja Kanadalle 1-4. Venäläiset olympiaurheilijat puolestaan samoille joukkueille luvuin 0-5 kummallekin. Ottelun voittaja kohtaa puolivälierässä B-lohkon toiseksi sijoittuneen Ruotsin ja häviäjä lohkon voittaneen Sveitsin.

Mari Laukkanen, Suvi Minkkinen, Kaisa Mäkäräinen, Laura Toivanen
Ampumahiihto, 15 km

Keskiviikolta siirretty kilpailu. Kisojen kolmannella naisten ampumahiihtomatkalla olympiadebyyttinsä tekee Suvi Minkkinen. Mäkäräiselle olympiastartti on kolmansissa kisoissa yhdeksäs, Laukkaselle seitsemäs ja Toivaselle hänen ensimmäisissä Olympialaisissaan toinen. Mäkäräisellä on näistä kisoista hankittuna sijoitukset 25:s ja 22:s, Laukkanen oli sprinttikilpailussa ja takaa-ajossa  64:s ja 77:s. Toivanen oli avauskilpailussa 77:s.