Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
16.02.2018 | Huippu-urheilu

Leijonat rutisti voiton Norjasta – Heikkinen hiihti kymmenenneksi

Miesten jääkiekkojoukkue rutisti lopulta selvän voiton Norjasta olympiaturnauksen toisessa pelissään maalein 5-1 (1-1, 1-0, 3-0). Maastohiihdossa miesten 15 km vapaan kilpailussa Matti Heikkinen oli paras suomalainen kymmenennellä tilallaan. Kaikki mäkimiehet hyppäsivät puolestaan karsinnasta lauantaiseen suurmäen kilpailuun.

Norja piinasi turnauksen toisen ottelunsa pelannutta jääkiekkomaajoukkuetta kolmannen erän alkupuolelle asti. Avauserässä Norja johtikin ottelua kymmenisen minuuttia, ennen kuin Eeli Tolvanen kuittasi Patrick Thoresenin osuman tasoihin.

Leijonien maaleista Norja-voitossa vastasivat jälleen kaksi maalia tehnyt Eeli Tolvanen ja kertaalleen maalanneet Veli-Matti Savinainen, Sami Lepistö ja Sakari Manninen.

– Norjalle täytyy nostaa hattua, kuinka kovaa he kamppailevat. Tänäänkin voitto vaati äärimmäisen kovan työmäärän. Pelasimme 50 minuuttia mielestäni todella hyvää kiekkoa. Toisen erä lopussa olimme väärässä rytmissä. Tehokkuus on hyvää luokkaa, kymmenen maalia kahteen peliin. Tänään hyviä riistomaaleja. Olemme oikealla tiellä, päävalmentaja Lauri Marjamäki analysoi tapahtumia.

Matti Heikkinen oli paras suomalainen maastohiihdon 15 kilometrin vapaan hiihtotavan väliaikalähtökilpailussa. Kymmenes sija oli Heikkisen uran paras olympiakisojen henkilökohtaisista kilpailuista.

Heikkisen alkuvauhti ei kestänyt vertailua kilpailun kärkimiehiin, mutta viimeiset viisi kilometriä Heikkinen tuli kärjen tahtiin. Nousujohteinen hiihto riitti nostamaan hänet kymmenenneksi.

– Kymmenes sija – siihenkin pitää hiihtää. Ei se kuitenkaan missään nimessä ole linjassa niiden tavoitteiden kanssa, mitä tälle kaudelle on asetettu, minuutin ja puolitoista sekuntia olympiakultaa ottaneesta Sveitsin Dario Colognasta jäänyt Heikkinen totesi.

Muut suomalaiset jäivät 30 parhaan ulkopuolelle. Lari Lehtonen jäi kärjestä 2.17,9 ja oli 31:s. Perttu Hyvärinen (+2.33,3) sijoittui 35:nneksi ja Anssi Pentsinen (+3.11,0) 51:nneksi.

Miesten suurmäen karsinnasta kaikki suomalaiset selviytyivät selvästi lauantain kilpailuun. Antti Aalto oli 133 metrin hypyllään karsinnan 20:s. Andreas Alamommo oli 29:s, Janne Ahonen 36:s ja Jarkko Määttä 43:s.

– Keskittyminen onnistui hyvin ja mielikuva oli oikea hyppäämiseen. Suurmäessä ollut nousujohteiset hyppyesitykset. Tehdään huomenna rutiininomaiset valmistelut ja jatketaan siitä mihin ollaan jääty, totesi Aalto.

Alppihiihtäjä Andreas Romar päätti uransa toisten Olympialaisten urakan super-g:ssä. Vauhti riitti 31. sijaan 3,26 sekuntia olympiakultaa voittaneelle Itävallan Matthias Mayerille hävinneenä.

Kaikki tulokset löytyvät kisojen virallisilta sivuilta.