Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
18.02.2018 | Huippu-urheilu

Suomalaiset PyeongChangissa maanantaina 19.2.

Olympialaisten päätösviikon avaukseksi Mika Poutala ja Pekka Koskela pääsevät jäälle taistelemaan mitaleista pikaluistelun 500 metrille. Naisten jääkiekon välierissä Suomi hakee finaalipaikkaa USA:ta vastaan ja mäkihypyn joukkuekilpailussa tavoitellaan paikkaa kahdeksan parhaan joukkoon. Slopestylen pronssimitalisti Enni Rukajärvi on taistelemassa big airin finaalipaikoista.

Suomalaiset PyeongChangissa maanantaina 19.2.
Aikataulu (ajat Suomen aikaa)

3:00 Lumilautailu, naiset, big airin karsinta (Enni Rukajärvi)
6:10 Jääkiekko, naiset, välierä, Suomi – USA
13:53 Pikaluistelu, miehet, 500 m (Mika Poutala, Pekka Koskela)
14:30 Mähihyppy, joukkuekilpailu  (Janne Ahonen, Antti Aalto, Andreas Alamommo, Jarkko Määttä)

Enni Rukajärvi
Lumilautailu, big air 

Slopestylessa jo uransa toisen olympiamitalin saavuttanut Rukajärvi on big airin viime kauden MM-hopeanainen ja tälläkin kaudella World Snowboard Tourilla kolmantena pisteissä.

Big Airin karsinnassa hypätään kaksi kierrosta ja niiden paras tulos ratkaisee loppujärjestyksen. Karsinnasta selviää finaaliin 12 parasta. Mukana on 26 laskijaa ja Rukajärvi on kierroksen kymmenes kilpailija. Finaali käydään perjantaina 23.2. kolmen hypyn kilpailuna.

Enni Rukajärvi:

– Aika ”seiftin” tuntuinen hyppyri. Vauhdit tuntuvat ihan hyviltä ja voi kokeilla pahempiakin temppuja. Aika kovia temppuja tuosta on jo harjoituksissa hypättykin.

Suomi – USA
Jääkiekko, naisten välierä

Alkusarjan ottelussa USA voitti Suomen 3-1 tehtyään loppunumerot tasaisen pelin jälkeen tyhjään maaliin. USA oli alkulohkossa toinen hävittyään Kanadalle ja voitettuaan Suomen lisäksi venäläiset olympiaurheilijat 5-0.

Olympialaisissa kohtaaminen maiden välillä on nyt seitsemäs. USA on voittanut kuusi aiempaa. Vain kerran aiemmin joukkueet ovat kohdanneet pudotuspelivaiheessa, 2006 Torinossa pronssiottelussa.

Mika Poutala, Pekka Koskela
Pikaluistelu, miehet, 500 m 

Molemmat ovat nyt mukana neljänsissä Olympialaisissaan. Koskelan aiemmat sijoitukset 500 metrillä ovat olleet 17-33-10 ja Poutalan 29-5-22. Poutala on tällä kaudella ollut matkan maailmancupin osakilpailuissa viisi kertaa viiden parhaan joukossa ja parhaimmillaan toinen. Koskela on puolestaan ollut parhaimmillaan mc:ssa kuudes.

Edellisistä Olympialaisista poiketen 500 metrin loppujärjestys ratkaistaan yhden luistelun perusteella. Suomen 24:sta pikaluistelumitalista tuorein on Kaija Mustosen Grenoblen 3000 metrin kilpailun hopea 50 vuoden ja yhden viikon takaa.

Mika Poutala:

– Olen todella innoissani. Kaikki on mennyt todella hyvin ja odotan vain, että pääsen radalle. Kaikki on niin hyvin kuin voikin olla, voin olla luottavaisella fiiliksellä. Tiukka kisa tulee, sadasosapeliksi menee. Oma perussuorittaminen on niin hyvällä tasolla, että normaalisuorituksellakin pitäisi olla sen ison porukan kärkipäässä. Totta kai pari jätkää vetää haamuvedon eli voittoon tarvitaan kova veto.

Janne Ahonen, Antti Aalto, Andreas Alamommo, Jarkko Määttä
Mäkihyppy, joukkuekilpailu 

PyeongChangin henkilökohtaisissa kilpailuissa suomalaisten sijoitukset ovat olleet Ahonen 40-27, Alamommo 38-34, Aalto 50-37 ja Määttä 37. Joukkuekilpailu on seitsemänsissä Olympialaisissa kilpailevan Janne Ahosen kahdeskymmenes olympiakilpailu.

Joukkuekilpailun avauskierroksen yhdestätoista joukkueesta kahdeksan parasta selviytyy toiselle kierrokselle.

Päävalmentaja Andreas Mitter:

-Joukkueeseen valitut paransivat hyppyjään suurmäessä harjoitusten aikana. Myös kokonaispanos eilisessä kilpailussa oli kohtuullinen. Kukaan ei näyttänyt parastaan, mutta se on keskiarvollisesti tämän hetkinen taso. Ei hyvää, eikä huonoa.

– Sunnuntaina ei hypätty harjoituksissa, vaan suunnattiin ajatukset muualle viettämällä ilta joukkueen kesken. Viime vuonna Lahdessa huomasimme, miten joukkuekisa sytytti. On hienoa, että joukkue pääsee kilpailemaan Suomen puolesta. Sama tavoite on kuin viime vuonna koti-MM-kisoissa, toiselle kierrokselle. Kaikki on mahdollista joukkuekisassa.