Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
19.02.2018 | Olympiakomitea

Liikuntajärjestöille 41,6 miljoonaa euroa

Urheiluministeri Sampo Terho on myöntänyt valtionavustukset liikuntajärjestöille. Toimintaa tuetaan Veikkauksen tuotosta yhteensä 41 670 000 eurolla.

– Tuki kasvoi viime vuodesta 1 160 000 euroa, avustusta sai 122 eri järjestöä. Kasvu johtuu Suomen Olympiakomitean saamien erillisten avustuksien yhdistämisestä kohdennetuksi yleisavustukseksi. Avustamisessa tavoitteena on päästä useampivuotiseen arviointijaksoon, jossa avustustasoa arvioitaisiin kolmen-neljän vuoden välein. Tavoitteena on tehdä päätöksistä yhä läpinäkyvämpiä esimerkiksi kehittämällä tiedonkeruuta, sanoo ministeri Sampo Terho.

Liikuntajärjestöistä suurimman valtionavustuksen sai Suomen Olympiakomitea ry 6 760 000 euroa. Lajiliitoista suurimman avustuksen eli 2 025 000 euroa sai Suomen Palloliitto. Muut merkittävät tuensaajat olivat Suomen Voimisteluliitto (1 700 000 euroa), Suomen Jääkiekkoliitto (1 480 000 euroa), Suomen Salibandyliitto (1 130 000 euroa), Suomen Urheiluliitto (1 050 000 euroa) ja Suomen Hiihtoliitto (1 040 000 euroa). Uusi avustettava järjestö vuodesta 2019 alkaen on Suomen brasilialaisen jujutsun liitto (SBJJL).

Opetus- ja kulttuuriministeriö käynnisti yhdessä valtion liikuntaneuvoston kanssa vuonna 2015 liikuntaa edistävien järjestöjen tuloskorttijärjestelmän kehittämisen. Tuloskortin kehittämistä ja tiedon systematisointia on jatkettu. Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus sekä Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö ovat valmistelleet yhdessä ministeriön kanssa liikuntaa edistävistä järjestöistä tuloskortit, jotka ovat ensimmäistä kertaa olleet kaikkien liikuntaa edistävien järjestöjen osalta käytettävissä.

Liikuntaa edistävien järjestöjen hakuohjeissa vuodelle 2018 ministeriö on edellyttänyt liikuntaa edistäviltä järjestöiltä jäsenyhdistysten henkilöjäsenten määrätietoa tai liiton henkilöjäsenten määrätietoa, joiden tulee olla todennettavissa ensi vuodesta alkaen. Ministeriö on kehittänyt liikuntaa edistävien järjestöjen avustusjärjestelmää ja hakuprosessia aiempaa avoimemmaksi ja läpinäkyvämmäksi.

Myönnetyt avustukset ja lisätietoja avustuksesta 

 

Lisätietoja:

– ylitarkastaja Hannu Tolonen, p. 02953 30314

– erityisavustaja Toni Ahva, p. 02953 30340