Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
19.02.2018 | Seuratoiminta | Uutinen

Seuraunioni koulun kumppanina – kerhoja, tarmoa, TET-jaksoja

Otanmäen-Vuolijoen seuraunioni sai Vuoden 2017 koulu-seura -tunnustuksen Kainuun Urheilugaalassa 2.2. Liikkuva koulu on innoittanut pitkäaikaista yhteistyötä Otanmäen yhtenäiskoulun kanssa entistäkin monipuolisemmaksi.

Seuraunionin perustivat vuonna 1992 Otanmäen Teräs, Otanmäen Pallo, Vuolijoen Tennisseura, Vuolijoen Urheilijat ja Otanmäen metsästys- ja ampumaseura. Yhteisiksi lähtökohdiksi unionitoiminnalle kirjattiin mm. halu tarjota kaikille lapsille ja alle 18-vuotialle nuorille maksutonta ja avointa, ei kilpailullista toimintaa ”leikkimielinen kisailu” hyväksyen. Seuraunionin puheenjohtaja Jukka Pyrrö toteaa kaikenlaisen yhteistoiminnan koulun kanssa olleen antoisaa ja syventyneen vuosien varrella hyödyttäen molempia osapuolia.

– Yhteistyötä on tehty ainakin koko 2000-luku, muistelee puolestaan Otanmäen koulun opettaja Kaisa Talus. Liikkuvaksi kouluksi rekisteröityminen 2015 on innoittanut yhteistyötä monin tavoin. Koulun kannalta toiminnallinen helmi on tällä hetkellä yhteinen Lisää liikettä koulupäivään -sirkuskerho, jossa oppilaat pääsevät liikkumaan osana koulun iltapäivää ennen koulukuljetusten lähtemistä. Kerhon ohjaajista toinen on seuraunionista ja toinen koululta. Ilon aihe on myös uusi ammattilaisen laatima sprinttisuunnistuskartta koulun lähimaastosta.

Isona asiana Talus nostaa esiin myös koulun ja seuraunionin yhteistyön liikuntavälineiden hankinnassa.

– Unionin liikuntavälineet ovat koululaisten käytössä ja taloudellisen tuen avulla kouluun on voitu hankkia välineitä myös uusiin lajikokeiluihin.

TET-jaksoja ja Iloisen liikkujan stipendejä

Pitkäaikaisen yhteistyön onnistumisen Talus kiteyttää seuraunionin ”kannustavaan ja ohjaavaan otteeseen oppilaiden liikkumisen edistämisessä”.

–  Opettajana arvostan sitä, että mentorointiapu on helposti tavoitettavissa ja seuraunionilla on innokkuutta ja tarmoa osallistua esimerkiksi kerhohankkeiden hakuun.

Erinomainen näkökulma yhteistyössä on myös oppilaiden osallisuus. Seuraunioni kouluttaa nuoria ohjaajiksi ja tarjoaa heille mahdollisuuksia päästä ohjaamaan ja liikuttamaan nuorempia TET-jaksoilla ja kesätöissä. Osallisuustoimintaa toteutetaan myös Kajaanin kaupungin nuorisotoimen kanssa.

– Kohtaamme nuoria liikunnan lisäksi erilaisissa nuorisokerhoissa. Saamme heiltä hyviä vinkkejä toimintaamme ja vastaavasti heidän joukostaan tulee kyselyjä, miten päästä ohjaajaksi tai TET-harjoitteluun, Pyrrö kertoo.

Vielä eräs mahdottoman mukava esimerkki ”kannustavasta otteesta”. Kevätjuhlassa seuraunioni jakaa Iloisen liikkujan stipendejä myönteisille, iloisille ja monenlaisille liikkujille.

Kuvassa Otanmäen koulun sirkuskerholaisia

Lue lisää aiheesta