Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
23.02.2018 | Huippu-urheilu

Suomalaiset PyeongChangissa lauantaina 24.2.

Lauantain kaikki suomalaisurheilijat starttaavat miesten 50 km maastohiihtoon.

Suomalaiset PyeongChangissa lauantaina 24.2.

7:00 Maastohiihto, miehet 50 km perinteinen (Ristomatti Hakola, Matti Heikkinen, Perttu Hyvärinen, Iivo Niskanen)


Ristomatti Hakola, Matti Heikkinen, Perttu Hyvärinen, Iivo Niskanen
Maastohiihto, miehet 50 km perinteinen 

Miesten maastohiihdon päätösmatka hiihdetään yhteislähtökilpailuna perinteisellä hiihtotavalla. Suomi on saavuttanut 50 km:n kilpailuissa aiemmin 12 olympiamitalia (3-6-3). Kultaa ovat saavuttaneet Veli Saarinen (1932), Veikko Hakulinen (1952) sekä Kalevi Hämäläinen (1960).

Iivo Niskanen:

– 50 kilometrillä kalusto näyttelee isoa roolia, eikä sen suhteen voi antaa yhtään tasoitusta. Laaja arsenaali on oltava käytössä kisapäivänä. Sääennustetta seurataan tarkasti.

Matti Heikkinen:

– Kaikkeen pitää sopeutua. Tulee varmasti erittäin raskas ja raaka kilpailu. Itse lähden tarkkailijan rooliin, enkä tuskin ole se henkilö, joka tulee ratkaisuja tekemään. Tulee kova kestävyysurheilunäytös.

Niskanen on PyeongChangissa sijoittunut skiathlonissa 19:nneksi ja sprintissä 14:nneksi. Olympiastartti on Niskasen yhdeksäs. Heikkinen sijoittui skiathlonissa 21:nneksi ja 15 km vapaan kilpailussa kymmenenneksi. Olympiastartti on Heikkiselle yhdestoista. Hyvärinen puolestaan sijoittui skiathlonissa 41:nneksi ja 15 km kilpailussa 35:nneksi. Olympiastartti on Hyväriselle neljäs. Heikkinen, Niskanen ja Hyvärinen olivat mukana neljänneksi sijoittuneessa viestijoukkueessa. Ristomatti Hakola oli sprintissä kuudes ja tekee nyt toisen olympialähtönsä.

Sotšissa Niskanen oli 50 km kilpailussa 11:s ja Heikkinen 15:s.