Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
24.02.2018 | Huippu-urheilu

Suomalaiset PyeongChangissa sunnuntaina 25.2.

Olympialaisten päätöspäivän suomalaispanoksesta vastaa naisten 30 kilometrin maastohiihdon kvartetti.

Suomalaiset PyeongChangissa sunnuntaina 25.2.

8:15 Maastohiihto, naiset 30 km perinteinen (Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski, Aino-Kaisa Saarinen)

Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski, Aino-Kaisa Saarinen
Maastohiihto, naiset 30 km perinteinen

Naisten maastohiihdon päätösmatka hiihdetään yhteislähtökilpailuna perinteisellä hiihtotavalla. Suomi on saavuttanut vuodesta 1992 hiihdetyissä 30 km:n kilpailuissa aiemmin kaksi olympiapronssia: Marja-Liisa Kirvesniemi (1994) ja nytkin mukana oleva Aino-Kaisa Saarinen Vancouverissa 2010.

Aino-Kaisa Saarinen:

– On odoteltu ja harjoiteltu. Uskon, että lähdetään rennon reippaasti liikkeelle. Varmasti tulee olemaan tasaisen kovaa vauhtia ja viimeisissä nousuissa kilpailu ratkeaa viimeistään. En usko loppusuoran kamppailuun.

Kerttu Niskanen:

– Viestiosuus oli hyvä signaali 30 km varten ja kävi kovana aukaisuna tätä kilpailua ajatellen. Kelit ovat olleet erikoiset, mutta olen kalustoon luottavaisena. Toivotaan, että on ”raketit” jaloissa.

Johanna Matintalo:

– Kuukausi reissussa, mutta maisema ja seura on vaihtunut. Takana on kaksi 30 km kisaa uralla eli ei ihan hirveästi ole kokemusta, mutta ei anneta sen haitata. Mahdollisimman pitkään kärkijoukossa olisi tarkoitus hiihtää.

Saariselle olympiastartti on neljänsissä Olympialaisissa jo 18:s ja on enää yhden kilpailun päässä Marja-Liisa Kirvesniemen olympiakisastarttien määrästä. Saarinen on PyeongChangissa ollut viestin nelostilan lisäksi sprintissä 25:s.

Pärmäkoski on näissä Olympialaisissa startannut jo viisi kertaa saavuttaen sijaluvut 3-3-4-5-9. Kaikkiaan olympiastartti on Pärmäkoskelle 12:s. Niskanen on viestin neljännen tilan lisäksi ollut skiathlonissa 16:s ja sprintissä 23:s, hänelle olympiastartti on yhdeksäs. Matintalo oli ensimmäisissä Olympialaisissaan sprintissä 19:s ja skiathlonissa 24:s.

Sotšissa Niskanen oli neljäs, Pärmäkoski 18:s ja Saarinen 21:s.