Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
14.03.2018 | Seuratoiminta

Aditrossa VAT on ottanut kiky-liikunnasta suveneerin kopin

Usein kuulee työyhteisöjen haasteena olevan saada ihmiset innostumaan liikunnasta ja yhdessä tekemisestä, meillä moni toteaa aktiivisen vapaa-ajan toimikunnan olevan ihan paras asia, toteaa Aditron henkilöstöpäällikkö Merja Vehmainen.

 

Aditro on digitaalisten ja automatisoitujen talous-, palkka- ja henkilöstöhallinnon liiketoimintaprosessien kansainvälinen konserni. Henkilöstöä on kaikkiaan noin 800, joista Vehmaisen vastuualueella Suomen ja Viron eri toimipisteissä työskentelee noin 450. Henkilöstöliikunnan isot linjaukset luodaan osana työhyvinvoinnin kokonaisuutta HR:n toimesta, mutta käytännön toimenpiteiden suunnitteluun ja toteutukseen osallistuu aktiivisesti henkilöstöä edustava vapaa-ajan toimikunta VAT. Kilpailukykysopimuksesta VAT-vetoinen malli on saanut uutta buustia.

– Viime vuodesta alkaen sovittuja kahtatoista kiky-liikuntatuntia VAT on pyörittänyt ihan suvereenisti. Kirjoon mahtuu kaikkea maan ja taivaan välistä; erilaisia liikuntahetkiä ja kuntopiirejä, lajikokeiluja geo-kätköilystä kuntonyrkkeilyyn ja zumbasta miekkailuun. Suurin osa kiky-tunneista ajoittuu välittömästi työajan jälkeen. Säännöllisemmästä toiminnasta kiinnostuneille on lajikerhoja kuten sähly- ja golf-kerhot, listaa Vehmainen esimerkkejä.

VATin hommaan on Vehmaisen mukaan Aditrossa sekä intoa että halua. Espoon, Jyväskylän ja Kajaanin toimipisteissä toimikunnat valitaan vaaleilla. Ehdokkaaksi voi ehdottaa joko työkaveria ja/tai itseä ja tehtävään valitut kahdeksan henkilöä sitoutuvat kaksivuotiskaudeksi.

– Mukaan valikoituu poikkeuksetta aktiivista ja aikaansaavaa porukkaa. Esimerkiksi viime vuonna Espoon toimipisteessä järjestettiin noin 45 aktiviteettia, mikä on miltei tapahtuma per viikko!

 

Yhteenkuuluvuuteen hioutunut työyhteisö tuottaa tulosta

Kiky-liikuntatuntien ohella VAT järjestää erilaisia yhdessä olemisen ja tekemisen mahdollistavia tapahtumia.

– VAT on avoin koko henkilöstön ideoille. Jokainen saa vapaasti ehdottaa VATille itseä kiinnostavia tekemisiä yhteisesti toteutettaviksi. Muun muassa viikonloppuisin järjestetyt puolen päivän vaellusreissut Nuuksiossa ja Kirkkonummella ovat olleet pitkälti erään asiasta innostuneen aditrolaisen ansiota.

Henkilöstön omaa aktiivisuutta täydennetään myös ulkopuolisella osaamisella.

– Esimerkiksi heti työpäivän päätteeksi järjestettävät kiky-liikuntatuokiot toteuttaa SUHK Suomen Urheiluhierontakeskus ja eri lajikokeiluihin etsitään tapauskohtaisesti asiantuntevaa opastusta. Joitain tempauksia järjestetään luontevasti VATin ja HR:n, ja muidenkin kumppaneiden yhteistyönä, kuten syksyisin järjestettävä Wellness Day, jolloin vaikkapa työterveyshuolto voi olla mukana tarjoamalla verenpainemittausta ja läheinen liikuntakeskus kehonkoostumusmittauksia.

Kaiken kaikkiaan vapaa-ajan toimikunnalla on merkittävä rooli Aditron yrityskulttuurin hiomisessa yhdessä tekemiseen ja yhdessä olemiseen.

– Fyysisen hyvinvoinnin ohella lisääntyy myös työyhteisön sosiaalinen hyvinvointi. Asiakasrajapinnassa positiivinen vire näkyy puolestaan hyvänä palveluna ja tyytyväisinä asiakkaina. Hyvinvointiin panostetut eurot tulevat monin tavoin ja moninkertaisesti takaisin, Vehmainen vakuuttaa.

Kuva Aditron Espoon toimipisteen VAT-porukasta talviurheilupäivänä