Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
21.05.2018 | Olympiakomitea

Urheiluyhteisön yhteinen ääni kuuluviin Helsinki Pride -tapahtumassa

Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo kuuluvat liikunnan ja urheilun perusarvoihin. Harrastamisen, kilpailemisen, vaikuttamisen ja näkymisen mahdollisuus kuuluu kaikille sukupuolesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.

HeSeta Ry:n järjestämä ihmisoikeustapahtuma Helsinki Pride tuo sateenkaaren värit Helsinkiin kesäkuussa.  Luvassa on ohjelmaa täynnä energiaa, iloa ja väriä. Viikko huipentuu lauantaina 30.6. järjestettävään kulkueeseen, jossa myös Olympiakomitea on mukana.

-On meidän kaikkien vastuulla, että yhdenvertaisuus toteutuu niin lenkkipoluilla kuin seuraharjoituksissakin, toteaa Olympiakomitean liiketoimintajohtaja Mikko Selin, joka myös itse osallistuu kulkueeseen.

-Pride on hieno mahdollisuus tuoda esille urheilua ja liikuntaa yhdenvertaisuuden edistäjänä. Toivottavasti mahdollisimman moni laji lähtee mukaan, Olympialipun alla on tilaa kaikille, kannustaa Selin.

Me lähdemme, lähde sinäkin!

Myös Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU tuo äänensä kuuluviin osallistumalla kesäkuussa järjestettävään Pride-tapahtumaan.

-Liikunta- ja urheiluyhteisö on loistanut poissaolollaan Pridessa. Tänä vuonna teemana on ääni, jota ei kuunnella. Olemme olleet niitä, jotka ovat jättäneet kuulematta ja jotka ovat marginalisoineet erilaisia vähemmistöjä. Osallistuminen on meille tärkeä asia, toteaa VAU:n toiminnanjohtaja Riikka Juntunen.

-VAU ei hyväksy syrjintää. Haluamme kertoa sen ääneen muillekin ja lähteä mukaan Prideen viemään viestiä liikuntakulttuurista, joka elää ajassaan ja jonne kaikki ovat tervetulleita. Haastamme mukaan koko urheiluyhteisön, Juntunen innostaa.

Tule liikunta- ja urheilujärjestönä mukaan kanssamme antamaan äänesi yhdenvertaisuudelle ja tasa-arvolle liikunnassa, urheilussa ja koko yhteiskunnassa. Yhteinen äänemme kantaa kauas!

Lisätietoa tapahtumasta: http://helsinkipride.fi/fi/

Ilmoita järjestösi mukaan kulkueeseen täältä.

Ilmoitathan osallistumisenne myös Olympiakomiteaan sähköpostitse julia.kinnunen@olympiakomitea.fi

Kokoonnutaan ja mennään yhteisellä porukalla!