Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
06.08.2018 | Seuratoiminta | Uutinen

Tekstiviestillä lisää liikettä lapsille – Stadium haastaa suomalaiset tukemaan lasten liikuntaa

Urheiluketju Stadium on käynnistänyt kampanjan lasten ja nuorten liikkeelle laittamiseksi. Kampanjassa Stadium tekee 5 euron lahjoituksen jokaista kampanjaan osallistujaa kohden. Tavoitteena on kerätä yhteensä 30 000 euroa vauhdittamaan iltapäivien Lasten Liike liikuntakerhoja.

Kampanjaan voi osallistua lähettämällä tekstiviestin LIIKU numeroon 16220 (maksaa tavallisen tekstiviestin verran). Stadium tekee jokaisesta viestistä 5 euron lahjoituksen Lasten Liikkeelle.

Lasten Liike – tylsästä iltapäivästä päivän paras hetki

Olympiakomitean koordinoima Lasten Liike järjestää lapsille liikuntakerhoja iltapäivisin. Kerhoissa liikutaan monipuolisesti, mikä edesauttaa oman liikuntamuodon löytymisessä tutussa kouluympäristössä. Kerhojen ohjauksesta vastaavat urheiluseurat ja muut paikalliset yhdistykset.

– Iltapäivien liikuntakerhot tavoittavat vain joka kolmannen lapsen. Tavoitteenamme on tuoda iltapäivien liikuntakerhot jokaisen lapsen ulottuville ja tehdä tylsästä iltapäivästä päivän paras hetki, kertoo Mikko Selin Olympiakomiteasta.

Kerhojen toiminta rahoitetaan lahjoituksin ja Olympiakomitean yrityskumppanien panoksella.

Puhelimet sivuun ja yhdessä liikkumaan

Kampanja kannustaa myös vanhempia olemaan enemmän läsnä lasten liikkumisessa. Tavoitteena on saada lapset ja aikuiset laittamaan puhelimensa sivuun ja harrastamaan jotakin yhdessä. Yhteiset hetket voi jakaa #taisteleliikkumattomuuttavastaan -tunnisteella.

– Lasten terveys ja liikunta ovat tärkeitä hyvinvointikysymyksiä. Nykyisin huolena on, että lapset saavat liian vähän jokapäiväistä liikuntaa. Se on ongelma, joka otetaan vakavasti mutta toisaalta siitä on vaikea puhua osittamatta sormella, kertoo Stadiumin Suomen maajohtaja Jaakko Soini.

– Aloitteella Stadium haluaa inspiroida lapset ja aikuiset aktiiviseen elämään ja yhdessä harrastamiseen. Yhdessä liikkumisesta ei tarvitse tehdä suurta projektia, vaan tärkeintä on tehdä jotain. Se voi olla mitä vain kävelystä pyöräilyretkeen, tai vaikka leikkiä ulkona, jatkaa Soini.

Lahjoituksilla ja yritysten tuella liikuntakerhoja lapsille

Lasten Liikkeessä mukana olevat kerhot ovat lapsille ilmaisia tai hyvin edullisia (esim. 2 euroa kerta). Toiminta rahoitetaan yritysten tuella ja yksityisin lahjoituksin.

Lasten Liike polkaistiin käyntiin 2016 Fazerin, HK:n, OMOn, UPM:n ja Reiman tuella ja se palkittiin vuoden vastuullisuuskampanjana 2017 Suomen Sponsorointi- ja Tapahtumarkkinointi ry:n toimesta.

Toiminta on kasvanut vuosittain ja alkavana lukuvuotena Lasten Liike kerhoja on jo lähes sadalla paikkakunnalla ympäri Suomen. Kerhojen ohjauksesta vastaavat lähes 300 urheiluseuraa ja muuta paikallista yhdistystä. Lasten Liikkeen tavoitteena on tuoda iltapäivien liikuntakerhot jokaisen lapsen ulottuville. Nyt 2/3 lapsista on toiminnan ulkopuolella, vaikka suurin osa haluaisi mukaan.

Lisätiedot kampanjasta: https://www.stadium.fi/cms/jointhemovement

Lisätiedot Lasten Liikkeestä: www.lastenliikeiltapaiva.fi

Lue lisää aiheesta