Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
11.09.2018 | Seuratoiminta | Uutinen

Tanssista tähtitieteeseen, aitajuoksusta ammuntaan

Laskeskelin, että harrastusviikolla on ollut kaikkiaan 78 opetustuokiota tai työpajaa! Oppilaat ovat olleet aivan innoissaan ja joidenkin tiedän jo aloittaneen uusia harrastuksia, kertoo Otto Kotilaisen koulun rehtori Minna Isoniemi harrastusviikon kuulumisia.

– Harrastusviikko vaikutti niin älyttömän hienolta jutulta, että ilmoitin koulun mukaan jo kesällä, vaikka itse aloitin tässä työyhteisössä vasta elokuun alussa, naureskelee Isoniemi. Ulkopaikkakuntalaisena en tiennyt paikallisista urheiluseuroista ja muista yhdistyksistä yhtään mitään. Opettajat auttoivat yhteistyökumppaneiden haussa ja tosi paljon oli kiinnostusta. Vielä koulun alkaessa vanhemmille laittamaani Wilma-viestiin moni seura-aktiivi vastasi olevansa mielellään tarvittaessa mukana.

Isoniemi kertoo vilpittömästi yllättyneensä onnistuneesta yhteistyöstä Heinäveden eri urheiluseurojen ja muiden tahojen kanssa.

– Osa on järjestänyt omia töitään uudelleen tai ottanut vapaapäiviä tullakseen koululle. Kun pienessä, vain noin 3500 asukkaan kunnassa, on näin uskomattoman paljon harrastusmahdollisuuksia, tuntuu hyvältä tehdä niitä näkyväksi. Tämä on tarjonnut hyvän mahdollisuuden toimintoja suuntaamalla kuunnella myös seurojen toiveita uusien harrastajien tavoittamiseksi.

– Harrastusviikon toteuttamisessa lähdettiin siitä liikkeelle, että kaikki toiminta tapahtuu koulupäivän aikana, jotta kuljetusoppilaatkin tulevat yhdenvertaisesti huomioiduiksi. Tein kaikille luokille omat viikko-ohjelmat. Joissain toiminnoissa oli koulun 142 oppilaan lisäksi mukana myös esikoululaisia.

Viikko tuo vaihtelua syksyyn

Viikko alkoi Soisalo-opiston pienellä tanssiesityksellä, jossa mukana olivat tanssia harrastavat koulun oppilaat. Opisto vastasi myös ykkös-kakkosten, kolmos-nelosten ja viitos-kuutosten tanssityöpajoista. Ulkona oppilaita liikutti Heinäveden Yleisurheilijat puolen tunnin aitajuoksu- ja korkeushyppy -työpajoissa. Tiistaina Soisalo-opisto järjesti käsityökoulun ykkös-kolmosluokkalaisille ja viitoset ja kuutoset tutustuivat korealaiseen Han moo do -itsepuolustuslajiin. Keskiviikkona Heinäveden Hyrske veti koripallopajoja ja torstaina aiheina olivat tähtitiede ja 4H-toiminta. Viikon päätteeksi tutustuttiin vielä partioon ja Heinäveden Riistanhoitoyhdistys järjesti toimintaa viitos-kuutosille. Viikon varrelle mahtui lisäksi yläkoulun musiikinopettajan vetämiä musiikkityöpajoja.

– Tällainen tuo vaihtelua syksyyn ja rikastuttaa hurjan paljon päivittäistä koulutyötä. Yhteistyö paikallisten toimijoiden kanssa on ollut tosi antoisaa, kiittelee Isoniemi. Vaikka viikko on vaatinut opettajilta joustavuutta, kun lukkarit ovat menneet täysin uusiksi, kaikkien asenne on ollut tosi positiivinen. On paljon oppilaita, joilla ei ole lainkaan harrastuksia, heitä tämä auttaa ennen kaikkea. Ehdottomasti näen tälle jatkuvuutta.

Kuva Riistanhoitoyhdistyksen jousiammuntatyöpajasta

Lue lisää aiheesta