Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
19.09.2018 | Seuratoiminta | Uutinen

Harrastuspäivän 10 pisteen listalla kirjoja, korppuja, poni ja parkouria

Onnistuttiin saamaan laaja skaala, peräti kymmenen erilaista tahoa mukaan Toive, että lapsille esiteltäisiin mahdollisimman toiminnallisesti erilaisia harrastusmahdollisuuksia, onnistui hyvin. Uskon, että harrastusmahdollisuuksien läpikäynti näin syventää lasten kokemusta ja helpottaa siten harrastusten pariin hakeutumista, toteaa Kilvakkalan koulun koulunjohtaja Marjo Heikkilä.

Kilvakkalan koulussa oppilaita eskareista kuutosiin on 143. Harrastusviikko päätettiin toteuttaa koko koulun yhteisenä teemapäivänä perjantaina. Kaikki toiminnalliset esittelypisteet olivat ulkona ja lapset kiersivät niitä ryhmissä aikuisen johdolla.

– Ennalta päätettiin olla tekemättä tiukkaa aikataulua. Sovittiin ainoastaan aloituspisteet ja edettiin aina sinne, missä oli vapaata. Turhalta jonottelulta vältyttiin hienosti, kun toimintapisteitä oli muutama enemmän kuin kiertäviä ryhmiä.

Kymmenen pisteen lista:

  1. Kaupunginkirjasto järjesti kirjastoneuvonnan ja pienen kirjanäyttelyn lisäksi onnenpyörän, jossa arvottiin jokaiselle sopivaa luettavaa.
  2. Seurakunnan nuoristyöntekijä ohjasi esittelyn ohessa ryhmäyttävän tehtävän, jossa samalla opiskeltiin matikkaa.
  3. Kilvakkalan Seudun Metsästäjät ja Ikaalisten-Jämijärven riistanhoitoyhdistys toteutti riistaeläinten jälkien tunnistuspisteen.
  4. Ikaalisten 4H-yhdistyksen toiminnalliseen esittelyyn yhdistyi äidinkieli.
  5. Anjalan hevostilalta paikalle kopsottelivat hevonen ja poni.
  6. Voimisteluseura Kyrön Kieppi ohjasi parkouria pihatelineissä ja näytti, mitä kaikkea välkälläkin voi tehdä.
  7. Partiolippukunta Ikaalisten Korpi-Kotkat viritti urheilukentälle trangiat, joiden äärellä nautiskeltiin kaakaota Maanrakennus Jokisen sponssaamien korppujen kera.
  8. Suunnistusseura Ikaalisten Nouseva Voima eli Nouski toteutti pihapiiriin suunnistusradan.
  9. Ikaalisten Urheilijat rakensi yleisurheiluhenkisen esteradan.
  10. Ikaalisten Seudun Kennelkerhosta pihaan tassuttelivat rapsuteltaviksi koirakaverukset.

Lapset tykkäsivät kovasti ja myös vanhemmilta on tullut hyvää palautetta.

– Opettajien keskuudessa ehdittiin jo vähän pohtia, että kun päivä onnistui näin hyvin, ensi vuonna tehtäisiin tämä iltatapahtumana. Se helpottaisi järjestävien tahojen aikatauluja ja mahdollistaisi myös vanhempien mukana olemisen. Heitäkin varmaan kiinnostaisi tutustua paikalliseen harrastustarjontaan näin toiminnallisesti toteutettuna, pohtii Heikkilä.

Lue lisää aiheesta