Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
05.10.2018 | Huippu-urheilu

Jessica Kähärä kantaa Suomen lippua Nuorten olympialaisten avajaisissa

Korkeushyppääjä Jessica Kähärä on valittu kantamaan Suomen lippua Nuorten olympialaisten huomisissa avajaisissa Argentiinan Buenos Airesissa. Järjestyksessään kolmannet nuorten kesäolympialaiset kilpaillaan 6.-18.10.

Suomen olympiajoukkueeseen kuuluu 25 urheilijaa, joiden joukosta Jessica Kähärä valikoitui lipunkantajaksi joukkueenjohdon päätöksellä.

-Urheilijat valitsivat joukkueen kapteeneiksi Jessica Kähärän ja Topias Laineen. On luontevaa, että avajaisissa lipunkantajana toimii toinen kapteeneista, taustoittaa Suomen joukkueen johtaja Leena Paavolainen.

17-vuotias Mikkelin Kilpa-Veikkoja edustava Kähärä on yleisurheilun monilahjakkuus, jonka palkintokaapista löytyy mm. nuorten EM-hopeaa korkeushypyssä ja EM-pronssia kolmiloikassa sekä Kalevan kisojen pronssimitalit korkeus- ja pituushypyssä.

-Olen katsonut aina aikuisten olympialaisten avajaisia televisiosta ja haaveillut siitä, että jonain päivänä voisin itse olla mukana kisoissa. Suomen lipun kantaminen Nuorten olympialaisissa on kunniatehtävä ja yksi askel kohti isoja unelmia urallani, Kähärä sanoo.

-Kähärä kilpailee Buenos Airesissa korkeushypyssä, ja hänen kilpailupäivänsä ovat 12.10. ja 15.10.

-Oma valmistautumiseni kisoihin on sujunut hyvin ja kaikki on mennyt Argentiinassa suunnitelmien mukaan. Täällä on hieno kansainvälinen tunnelma, on siistiä olla tällaisessa tapahtumassa mukana, Kähärä kertoo.

Paavolainen: Näistä nuorista Suomi voi olla ylpeä

Suomen joukkueen johtaja Leena Paavolainen kertoo, että joukkueen matka ja majoittautuminen kisakylään sujuivat hyvin.

-Pitkä matka meni hyvin, joukkueessa on erittäin hyvä henki ja nuoret urheilijat ovat lähteneet matkaan hienolla asenteella. Näistä nuorista Suomi voi olla ylpeä!

Paavolainen muistuttaa, että Nuorten olympialaiset ovat paljon muutakin kuin tiukkaa kilpailua.

-Kansainvälinen Olympiakomitea on rakentanut kisoihin vahvan kasvatuksellisen oheisohjelman, johon kaikki nuoret osallistuvat. Sillä halutaan lisätä eri maiden joukkueiden välistä kanssakäyntiä. Me olemme näissäkin kisoissa vahvassa yhteistyössä muiden Pohjoismaiden kanssa, sillä majoitumme samassa talossa, jonka toiminnot olemme yhdessä suunnitelleet. Lisäksi huoltotiimimme toimivat osittain yhdessä, Paavolainen kertoo.

Suomen joukkueen tunnelmia ja kisasuorituksia voi seurata Suomen Olympiakomitean kisasivuilta ja Olympic Team Finlandin sosiaalisen median kanavista:

Kisajärjestäjien sivut, tulospalvelu ja aikataulu: https://www.buenosaires2018.com