Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
08.10.2018 | Huippu-urheilu

Laura Lahtinen nuorten olympiafinaaliin 200 metrin perhosuinnissa

Laura Lahtinen ui viidenneksi 200 metrin perhosuinnin finaalissa Nuorten kesäolympialaisten toisena kilpailupäivänä Argentiinan Buenos Airesissa.

Helsingfors Simsällskapia ja Pääkaupunkiseudun urheiluakatemiaa edustava Lahtinen oli oman alkueränsä kakkonen ajalla 2.14,17 ja starttasi finaaliin aikavertailun neljänneksi nopeimpana. Finaalissa Lahtinen pystyi parantamaan aikaansa ja oli kiinni pronssissa vielä viimeisessä käännöksessä. Lopulta hän jäi pronssimitalista 0,39 sekuntia ajallaan 2.13,51.

-Aamu-uinti oli hyvä ja lähti rennosti. Oli kiva päästä finaaliin. Finaalissa en onnistunut pitämään tekniikkaa ihan loppuun asti kasassa. Osa finalisteista oli melkein kolme vuotta mua vanhempia, eli siinä mielessä meni ihan hyvin, Lahtinen kommentoi.

Käpylän peruskoulussa opiskeleva 15-vuotias Lahtinen oli finaalin nuorin uimari. Häntä valmentaa Matti Mäki.

Alkuerien kovinta vauhtia piti Lahtisen kanssa samassa erässä uinut Etelä-Afrikan Dune Coetzee ajalla 2.12,41. Loppukilpailussa Coetzee taipui kuitenkin hopealle, sillä voiton vei Unkarin Blanca Berecz ajalla 2.10,37

Päivän toinen suomalaisuimari Nea-Amanda Heinola oli 100 metrin vapaauinnissa 21:s ajalla 57,22.

Viivi Kemppi karsiutui niukasti 

Ampuja Viivi Kemppi taisteli tiukasti loppukilpailupaikasta 10 metrin ilmakiväärin kilpailussa. Kemppi ampui tuloksen 621.0, joka riitti karsinnan yhdeksänteen sijaan. Kahdeksannen sijan ja viimeisen finaalipaikan nappasi Italian Sofia Benetti tuloksella 621.3.

-Olen tyytyväinen tulokseen, hyvin meni. Finaali jäi harmittavan lähelle, mutta suoritus oli kuitenkin omaa tasoani, joten fiilikset on ihan hyvät, Kemppi kertoi.

Henkilökohtainen valmentaja Jukka Jokinen kehui Kempin suoritusta.

-Hyvä kisa tiukassa paikassa. Viivi on luonteeltaan periksiantamaton ja aina huippusuoritukseen pyrkivä ampuja. Tällaiset kisat kasvattavat nuorta urheilijaa, tämä on erinomainen väliporras siirryttäessä aikuisten tasolle, Jokinen sanoi.

Pöytätenniksessä Annika Lundström hävisi alkulohkon toisessa ottelussaan Venäjän Mariia Tailakovalle erin 4-0. Alkulohkon päätöskamppailussa suomalainen kärsi 1-4 tappion Hong Kongin Ka Yee Leelle.

Tyttöjen telinevoimistelun karsintakilpailu jatkui hypyllä, jossa Ada Hautala oli 17:s pistein 12.728.

Hyppykarsinnan paras oli Italian Giorgia Villa pistein 14.083.

Kilpailujen aikataulu ja tulospalvelu