Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
11.10.2018 | Seuratoiminta

Tähtiseura -verkkopalvelu: Kaikille seuroille avoin työkalu seuran kehittämisen tueksi

Urheiluseuran kehittäminen on innostavaa tiimityötä! Olympiakomitea on avannut seurojen kehittämisen apuvälineeksi uuden digitaalisen työkalun, Tähtiseura-verkkopalvelun. Verkkopalvelu sopii kaikille seuratoiminnan kehittämisestä kiinnostuneille seuroille.

Verkkopalvelussa seura voi tehdä kehittämistyötään itsenäisesti sekä yhdessä vuorovaikutuksessa seuran oman lajiliiton ja aluejärjestön seurakehittäjän kanssa. Mikäli seura haluaa lähteä tavoittelemaan seuratoiminnan laatuohjelman eli Tähtiseura-ohjelman Tähtimerkki-tunnusta itselleen, käytetään tätä työkalua apuna laatuasioiden todentamisessa eli auditoinnissa. Verkkopalvelussa seura kehittää toimintaansa Tähtiseura-ohjelmalle määritellyiden laatutekijöiden mukaisesti ja hyödyntää eri osa-alueiden maksuttomia työkaluja. Seura voi hyödyntää palvelun osa-alueita esim. seuran hallinto, vaikka seura ei tavoittelisikaan Tähtimerkkiä. Tällä hetkellä palvelun kautta voi kehittää lasten ja nuorten sekä aikuisten seuratoimintaa. Laatutekijät, joiden kehittämisessä seura voi hyödyntää työkalua ovat: seuran urheilutoiminta, johtaminen ja hallinto, seuran ihmiset sekä aineelliset resurssit.  Voit lukea tästä lisää laatutekijöistä. 

Tähtiseura-verkkopalvelun käyttö on kaikille seuroille maksutonta. Palvelu on helppokäyttöinen ja se toimii myös mobiilisti. Palvelu on myös jatkuvasti kehittyvä: ensi vuonna tulossa mm. ruotsinkielinen versio sekä uusia kehittämistyötä tukevia ominaisuuksia ja työkaluja!

Tähtiseura-verkkopalvelu toimii osana Suomisporttia. Suomisport on urheiluyhteisön oma, laajeneva digipalvelu, joka helpottaa seurojen arkea ja tuottaa tietoa seuran toiminnasta.

Näin otatte Tähtiseura -verkkopalvelun käyttöön seurassanne

Käyttöönotto edellyttää henkilökohtaisia käyttäjätunnuksia ja käyttöoikeuksia seuran omaan lajikohtaiseen kehittämisympäristöön.

Askeleet alkuun: 

  1. Valitkaa seurassanne/lajijaostossanne pääyhteyshenkilö. (esim. seuranne toiminnanjohtaja).
  2. Pääyhteyshenkilö menee osoitteeseen tähtiseurat.fi ja klikkaa painiketta ”Tähtiseura-verkkopalveluun”, josta etenee verkkopalvelun etusivulle.
  3. Pääyhteyshenkilön tulee verkkopalvelun etusivulta klikata sinistä ”Hanki käyttöoikeudet”-painiketta, jolloin palvelu ohjaa omien tunnusten luontiin ja sen jälkeen hänet yhdistetään käyttäjäksi seuran omaan kehittämisympäristöön.
  4. Kun käyttöoikeudet on hyväksytty ja tunnukset on luotu, verkkopalveluun pääsee jatkossa normaalisti sisään Tähtiseura-verkkopalvelun etusivun ”Kirjaudu sisään”-linkin kautta.

Seuran kehittämistä tehdään yhdessä tiiminä. Kun pääyhteyshenkilönne on ensiksi päässyt sisään käyttäjäksi, voivat seuran kaikki muut kehittämisestä kiinnostuneet käyttäjät hankkia omat käyttöoikeudet ja tunnukset verkkopalveluun. Heidän käyttöoikeuksien hyväksyntäpyynnöt menevät pääyhteyshenkilölle tai seuranne suomisport-pääkäyttäjälle, joka hyväksyy heidät käyttäjäksi.

Lisäohjeita käyttöönottoon ja verkkopalvelun käyttöön löytyy tähtiseurat.fi-sivulta.

Suomalainen urheilu loistaa tähtiseurassa. 

 

Lue lisää aiheesta