Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
15.10.2018 | Huippu-urheilu

Jessica Kähärälle nuorten olympiapronssia

Korkeushyppääjä Jessica Kähärä on voittanut Suomen toisen mitalin Nuorten kesäolympialaisissa Buenos Airesissa. Kähärä nappasi pronssimitalin maanantai-iltana Suomen aikaa käydyssä korkeushypyn toisessa kilpailussa. Nuorten olympialaisissa kenttälajien sijoitukset ratkaistaan kahden kilpailun yhteistuloksen perusteella

-Aivan loistava fiilis! Tänään oli hyvä keli hypätä. Korkeammaltakin olisi voinut mennä mutta täytyy olla tyytyväinen kun mitali tuli, kommentoi Kähärä välittömästi kisan jälkeen

Kähärä oli ensimmäisessä kilpailussa kolmas tuloksella 181. Toisessa kilpailussa Kähärä hyppäsi 182 ja sijoittui neljänneksi. Yhteistulos 363 riitti pronssimitaliin. Kilpailun voittotaistelu käytiin Venäjän Maria Kochanovan ja Ukrainan Yaroslava Mahuchikhin kesken. Ukrainalainen vei lopulta voiton tuloksella 387 (192+195).

Mikkelin Kilpa-Veikkoja edustava 17-vuotias Kähärä opiskelee Mikkelin lukiossa ja Etelä-Savon urheiluakatemiassa. Häntä valmentavat Katja Kuusela ja Juha Isolehto.

Kähärä on kautta aikain viides suomalainen, joka on yltänyt mitaleille Nuorten kesäolympialaisissa. Myös kaikki aiemmat mitalit ovat pronssia, ja ne ovat tuoneet painija Petra Olli (2010), pika-aituri Jussi Kanervo (2010), jousiampuja Mirjam Tuokkola (2014) ja ampuja Viivi Kemppi (2018).

Tyttöjen korkeushypyn tulokset