Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
09.11.2018 | Olympiakomitea

Leo-Pekka Tähden rautainen asenne kertoo paljon – huippuosaaja myös pyörätuolikoripallossa

Olympiakomitean kumppanitreenit osuivat perinteisen harmaaseen ja tihkusateiseen marraskuun aamuun. Validian liikuntasalissa valot loistivat kuitenkin kirkkaina ja osallistujien ilmeissä näkyi jo heti ovelta innokkuus kokeilla tällä kertaa jotain täysin uutta. Lajikokeilussa oli vuorossa pyörätuolikoripallo ja vetäjänä ratakelaaja Leo-Pekka Tähti.

Ratakelauksen moninkertaisen arvokisamitalistin kakkoslajina on pyörätuolikoripallo, jota hän pelaa parhaillaan Espanjan liigassa.

– Oma ura urheilu alkoi 8-vuotiaana pyörätuolikoripallon parissa. Maajoukkueen kautta olen päässyt pelaamaan Espanjaan, mutta totta kai ratakelaus on koko ajan ollut ykköslajini,  On mahtavaa, kun saan tällä hetkellä tehdä kahta rakastamaani lajia samaan aikaan, kertoi Tähti koripallotaustastaan.

Pyörätuolikoripallon saloihin lähdettiin tutustumaan alkuverryttelyn kautta. Ensin alle otettiin pelituolit ja jokainen pääsi kelaamaan salia päästä päähän. Kun kelaamisen ideaan päästiin kiinni, otettiin myös koripallot mukaan.

– Oli mielettömän kivaa. Kelaaminen ja pelituolin hallitseminen oli tosi vaikeaa. Tämä oli älyttömän hyvä treeni olkapäille ja koko yläkropalle!, iloitsi Finavian ympäristöasiantuntija Johanna Kara.

P&G:n avainasiakasjohtaja Tero Paasulle kumppanitreenistä jäi positiivinen fiilis.

– Tämä laji kiinnosti siinäkin mielessä, että pääsi kokeilemaan jotain oman mukavuusalueen ulkopuolelta. Tosi monipuolinen laji, joka haastaa niin fysiikka- kuin tekniikkapuoltakin pääkoppaa unohtamatta. Kaikkein haastavinta oli liikkumisen ja koriin heittämisen yhteensovittaminen.

Leo-Pekka Tähti on voittanut urallaan kaikkiaan jo 27 arvokisamitalia. Ratakelaajan ura jatkuu ainakin Tokion paralympialaisiin 2020.

– Olen ollut Leo-Pekan suuri fani jo pitkän aikaa. Hänen uraansa on ollut mahtava seurata ja itseäni kiinnostaa ennen kaikkea hänen voiman käyttönsä ratakelauksessa. Hän on ihana esikuva: rauhallisuus, lempeys ja teot puhuvat puolestaan, kiteytti Kara.

Hikisen ja vauhdikkaan tunnin jälkeen kokoonnuttiin vielä yhteiskuvaan.

– Kiitos minunkin puolestani. Alku oli aika kamala, mutta hienosti saatiin kehittymistä aikaan ja hiki nousi pintaan.

Innokkuudesta ja yritteliäisyydestä irtosi pisteitä. Pyörätuolikoripallo on vaikea laji omaksua, mutta se tekeekin siitä mielenkiintoisen ja haastavan, tiivisti Tähti.

 

Olympiakomitean yrityskumppanit kokoontuvat noin neljä kertaa vuodessa kumppanitreeneihin. Mentoreina toimivat entiset ja nykyiset urheilijat.

 

Lisätietoa Olympiakomitean kumppanuuksista