Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
08.12.2018 | Seuratoiminta

Vuoden urheiluseura 2018

Vuoden urheiluseura -ehdokkaiden valinnassa perusedellytyksenä on, että seura on kokonaisuudessaan loistava seura.  Vuosittain vaihtuvana valintakriteerinä on erityisteema. Vuoden 2018 valintakriteerinä on seuran ihmiset, miten seura rekrytoi, perehdyttää ja kouluttaa seuraväkeä kiittämistä unohtamatta. Merkittävää oli, jos nuoret oli huomioitu näissä asioissa. Voittaja palkitaan tittelin ja Uno-pokaalin lisäksi Alkon lahjoittamalla 10 000 euron stipendillä.

Ehdokkaat

Helsingin Uimarit

Vuonna 2016 satavuotiasta historiaansa juhlineen uinnin ja taitouinnin erikoisseuran Helsingin Uimarien toiminnassa on mukana 900 lajin harrastajaa vauvasta vaariin painopisteenä nuoret. Helsingin Uimareissa ihmiset otetaan lämpimästi vastaan uintiperheen jäseneksi. Vanhempia innostetaan mukaan toimintaan pakottamatta. Nuoria koulutetaan ohjaustoimintaan kokeneempien avustajina turvallisuutta painottaen. Uusille seuratoimijoille osoitetaan tukihenkilöt ja tarjotaan koulutusta. Seurassa on vahva kiittämisen kulttuuri kaikilla tasoilla.

Pesäkarhut, Pori

Porissa 1985 perustettu Pesäkarhut on kasvanut pesäpallon suurimmaksi lisenssiseuraksi yli 600 lisenssipelaajallaan. Naisten edustusjoukkue on napsinut 15 SM-mitalia noustuaan pääsarjaan 1996. Menestys on siivittänyt naiset Suomen seuratuimmaksi naisjoukkueeksi, jolle on rakennettu myös työllistymisohjelma pelaamisen rinnalle. Pesäkarhut auttaa toimijoita onnistumaan tehtävissään laajan koulutustoiminnan avulla luoden samalla hyvää yhteishenkeä. Seuran oma toimintakäsikirja madaltaa vanhempien kynnystä liittyä mukaan toimintaan, johon kuuluu seuratyön ohella mm. SuomiAreenan keskustelutilaisuuden vuotuinen järjestäminen sekä hyväntekeväisyysottelut.

Oulun Kärpät 46

Oulun Kärpät 46 on nimensä mukaisesti 1946 perustettu runsaan tuhannen jäsenen juniorijääkiekkoilun seura, joka edustaa Oulun ohella koko Pohjois-Suomea. Seuratyö jaetaan Kärpissä kahteen osa-alueeseen: Kasvatus urheilullisuuteen ja valmentautuminen juniorijääkiekkoilijaksi. Kärpät uskoo sisäisen koulutuksen voimaan. Seurassa toimii erityisen hienosti toimintokohtaiset vertaisryhmät,joissa osaaminen siirtyy kokeneemmilta uusille tekijöille ja uudet tekijät ruokkivat kokeneempia ideoillaan. Kärpissä hyödynnetään Euroopan sosiaalirahaston (ESR) tukea nuorten ohjaamiseksi opintojen ja työn äärelle.